loader
menu

CIUTAT

Una app desenvolupada per la URV agilitza la selecció de personal en el sector hoteler

El Circ Ciutat dimecres, 21 de maig de 2014

Una aplicació web desenvolupada al Departament de Psicologia de la URV facilita els processos de reclutament i preselecció de personal en empreses del sector hoteler i hostaler. Es tracta de Job In, una eina que selecciona de forma automàtica els millors candidats en base a un seguit de preguntes relacionades amb les actituds i habilitats que calen per fer una feina de qualitat.

Font: urv

Tot el procés es fa de forma on-line, cosa que simplifica la tasca tant dels candidats com de les empreses. Segons els seus creadors, gràcies a Job In el reclutament i preselecció de personal per a llocs operatius del sector hoteler serà més fiable i més barat que amb les eines actuals

Trobar la persona ideal per un lloc de treball no és fàcil, però les eines adequades poden simplificar molt aquest procés. Job In neix precisament amb aquest objectiu: utilitzar mètodes i eines d’avaluació de la psicologia, conjuntament amb processos informàtics, per simplificar, millorar i optimitzar la selecció de personal en les empreses del sector serveis.

És fruït d’una investigació del grup METODOLO, del Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta (CRAMC), liderada pel doctor Jordi Tous, del Departament de Psicologia de la URV. En el desenvolupament informàtic ha col·laborat W3IS2, empresa derivada de la Universitat.

Com funciona

Job In valora els candidats pels diversos perfils professionals i preselecciona aquells que són més adequats per a cada lloc de treball. L’aplicació va més enllà del currículum o l’entrevista personal, i analitza les habilitats, les competències personals i els perfils dels llocs. “No hi ha cap eina al mercat que tingui les funcions que té Job In”, explica Jordi Tous. “N’hi ha moltes que faciliten la captació de currículums i la difusió d’ofertes de places vacants de les empreses a través de la xarxa, però cap d’elles permet gestionar i triar entre els candidats, que és el que oferim nosaltres”.

Job In parteix d’un qüestionari que el propi grup ha dissenyat. Incorpora preguntes sobre el caràcter del candidat (responsabilitat, sinceritat...), sobre les competències relacionades amb el lloc de treball (atenció al client, treball en equip, resolució de problemes...) i sobre trets demogràfics i motivacionals (motivació en treballs anteriors, experiència...). També incorpora preguntes filtre, per determinar la sinceritat del candidat en les respostes.

L’aplicació es basa en les tècniques de l’entrevista conductual i en el mètode d’incidents crítics. Això vol dir que l’enquesta “segueix un guió pautat”, explica el doctor Tous.

El grup ha pres com a referència diferents enquestes, entrevistes prèvies i test aplicats a mostres de treballadors del sector, i ha fet un buidatge de les preguntes més rellevants, és a dir, “aquelles on la resposta diferencia els treballadors més adients per ocupar cada lloc”.

L’experiència de 12 anys del grup en aquest camp els ha permès utilitzar la informació recollida en treballs anteriors per validar l’eina.

Una necessitat de les empreses hoteleres

Un dels principals problemes que tenen les empreses hoteleres i hostaleres és la dificultat per trobar els treballadors adequats, cosa que comporta una alta rotació del personal. “Això succeeix, en part, perquè el nivell del lloc de treball es considera baix i els sous són discrets”, explica Tous. “Podem contribuir significativament a millorar la cerca i preselecció de candidats en les empreses del sector serveis, millorant la qualitat del procés i abaratint-ne els costos”, conclou.

L’eina es va presentar a Reus el passat 15 de maig, en el marc d’unes jornades organitzades pel Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Turisme i Oci i Activa Mútua 2008.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar