loader
menu

CIUTAT

Els paradistes denuncien que al nou Mercat pagaran el triple en manteniment

Sergi Casado Ciutat dimecres, 21 de maig de 2014

Mentre la reforma del Mercat ja es troba en la seva recta final, l'empresa municipal, Espimsa, i el col·lectiu de 69 paradistes mantenen trobades setmanals per consensuar les condicions de trasllat al nou edifici. L'any 2006 ja es va pactar que el preu per m2 seria de 1.803 euros; una quantitat que els comerciants continuen trobant raonable. "Això és un compromís", explica el president dels paradistes, Albert Ribot.

Www.circdetarragona.com

Www.circdetarragona.com

En canvi, consideren que la tarifa pel manteniment que els proposa Espimsa és desmesurada. Parlem de la llum, el gas, l'aigua i la neteja, principalment. Fa mesos, la presidenta d'Espimsa i regidora Patrícia Antón, va anunciar que els paradistes pagarien 117 euros mensuals per cada metre quadrat de parada, i no els 500 euros i escaig, que seria la xifra real de mercat, segons l'estudi que va presentar l'empresa municipal. En total, una bonificació del 76 per cent.

Els paradistes creuen que aquesta xifra no s'ajusta a la realitat. Com a exemple, una parada d'uns 20 metres quadrats hauria de pagar més de 2.000 euros mensuals. Ara, segons Ribot, la quota pel manteniment és d'uns 40 euros per metre quadrat. Amb els 117 que proposa Espimsa, la tarifa gairebé es triplica.

Per això, han encarregat un estudi a diversos advocats de la ciutat perquè examinin i quantifiquin,econòmicament, les condicions i els elements del nou Mercat de Tarragona. L'objectiu és mirar de determinar quina quota els correspon assumir, però res més. "Volem saber quina part hem d'assumir els paradistes", insisteix Ribot.

Fonts d'Espimsa han explicat al Circ que ara mateix s'estan negociant les condicions amb els paradistes.

El col·lectiu de comerciants que ara viu a la carpa té clar que els 117 euros/m2 al mes pel manteniment és inassumible. "Ara ens toca dir la nostra i llavors es pot arribar a un punt mitjà", conclou Ribot.

Mentrestant, l'obra civil ja ha entrat en la recta final. A l'estiu quedarà enllestida. Una altra cosa ben diferent és quan hi entraran els paradistes.

En el manteniment no es repercutiran les obres de finançament, ni els interessos d'amortització que actualment està pagant l'Ajuntament de Tarragona per una obra que en total s'enfila fins els 43 milions d'euros, incloent-li l'IVA i l'aparcament.

A més, ha superat una modificació substancial del projecte original arran de les esquerdes detectades a finals de 2012, i que han suposat pèrdua en qualitat d'obra per valor d'1,4 milions d'euros.

Tots els comerciants que decideixin mudar-se tindran la concessió de la parada pels propers 50 anys.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar