loader
menu

CIUTAT

La Unitat canina K9 de Protecció Civil de TGN instruïrà la policia de Veracruz, a Mèxic

El Circ Ciutat dijous, 22 de maig de 2014

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona i la Secretaria de Seguretat Pública de l’Estat de Veracruz de Mèxic treballaran junts per a la formació de les unitats canines de rescat d’aquest estat mexicà. I també i l’assistència i coordinació en casos de grans emergències que ho requereixin. L’acte es va celebrar a la ciutat de Xalapa (Mèxic) el passat 19 de maig i van signar l’acord el president de l’Associació tarragonina, Lluís Mangrané, i el Secretari de Seguretat Pública, Arturo Bermudez.

El conveni estableix que membres de la unitat canina K9 de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, amb seu a Creixell, instruiran les unitats canines de l’Escola de la Policia Estatal de Veracruz, així com, també s’acorda la col·laboració mútua per a quan es produeixin grans emergències o desastres naturals.

Font: Ajuntament de TGN

La unitat canina K9. /udg.edu

Els primers contactes entre els dos cossos es van realitzar en el Primer Congrés Internacional Caní organitzat per la Policia Estatal de Mèxic l’any passat on hi van assistir representants de l’entitat tarragonina. El president Lluís Mangrané ha destacat que “la signatura d’aquest acord ha suposat un reconeixement a les nostres unitats canines per la tasca altament qualificada que realitzen i que marcarà una abans i un després en el voluntariat de protecció civil català”.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona compta amb 20 anys d’història i, durant aquest temps, ha realitzat més de 100 mil hores i 3.200 serveis. Les unitats canines de rescat i salvament han col·laborat en els terratrèmols d’Argèlia, Marroc i Hautí i han participat en la recerca de persones a moltes part del territori espanyol.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar