loader
menu

CIUTAT

Els nous xiringuitos de Tarragona podran obrir fins a la matinada

Sergi Casado Ciutat dijous, 22 de maig de 2014

Les futures noves guinguetes de l'Arrabassada i de la Savinosa no s'assemblaran en res als xiringuitos actuals. Ni en dimensions, ni en funcionalitat ni en dinamització de l'entorn, ni tampoc en horaris i en el gran ventall d'activitats que s'hi podran realitzar. L'Ajuntament de Tarragona hi ha posat els cinc sentits perquè les dues platges urbanes de la ciutat per fi tinguin més enllà de la temporada d'estiu.

Font: Ajuntament de TGN

Font: Ajuntament de TGN

Ampliaran, de ben segur, l'oferta d'oci i lleure i, en ocasions, fins i tot podran obrir fins a la matinada perquè també disposaran de 12 permisos extraordinaris anuals per fer altres activitats, com ara de bar musical, actuacions en directe o qualsevol altre tipus d'acte que s'hi vulgui programar, i que, per descomptat, compti amb l'ok de l'Ajuntament.

Al marge dels 150 metres quadrats que podran ocupar durant tot l'any, en els mesos d'estiu en guanyaran 100 més.

Però caldrà esperar a finals d'any per veure les noves guinguetes perquè aquest estiu encara es conviurà amb els xiringuitos actuals.

Les noves estructures haurien pogut estar enllestides per principis de juliol, segons ha explicat al Circ la regidora de Llicències, Victòria Pelegrín: "S'hauria pogut tenir, però no volem que els usuaris de les platges i els turistes convisquin amb les obres. No ens sembla un ús correcte de les platges".

Els treballs haurien durat, com a molt, uns quinze dies, però s'ha optat per ajornar l'obra fins a finals d'any, possiblement al novembre.

Negociació a tres bandes

Fa la sensació que el retard s'ha degut a la lentitud amb que funciona l'Administració. Les darreres concessions van expirar el novembre de 2013 i des de llavors, el consistori i l'Oficina de Projectes han treballat plegats per elaborar el projecte bàsic.

Però el procés no s'acaba aquí, ja que els terrenys de les guinguetes pertany a l'Estat, però qui ho gestiona és la Generalitat. L'Ajuntament va adjudicar l'obra fa més d'un mes, i en el web municipal figura la data del 15 de maig com la data de l'acord amb l'empresa.

Un cop l'Estat va donar el vistiplau al projecte que li havia enviat la Generalitat, aquesta mateixa per fi va autoritzar al consistori tarragoní perquè pogués treure a concessió les noves guinguetes.

Aquests nous espais també es poden encabir en el projecte d'smart city. S'han buscat els materials més adients i sobretot els que donin millor rendiment, ja que les noves concessions aprovades per l'Ajuntament ara són a 15 anys. Amb accessibilitat total per a les persones amb discapacitat.

L'empresa adjudicatària del concurs va ser Artifex, amb seu a Cerdanyola de Vallès, i que ha treballat per administracions públiques d'arreu de Catalunya. L'import de l'adjudicació és de 449.000 euros.

Clica AQUÍ per accedir al projecte, que ja està penjat al web de l'Ajuntament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar