loader
menu

CIUTAT

El servei de rodalia al Camp de TGN s'amplia amb tres noves freqüències

El Circ Ciutat divendres, 23 de maig de 2014

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest matí el reforç dels serveis de rodalies del Camp de Tarragona i de Girona a partir de mitjans de juny, quan hi haurà noves freqüències el cap de setmana i s’allargaran alguns recorreguts.

Gencat.cat

Concretament, l’RT2 (l’Arboç-Cambrils) també tindrà 3 freqüències els caps de setmana i s’allargarà fins a l’Hospitalet de l’Infant. l’RG1 tindrà 3 trens per sentit els dissabtes i diumenges, amb alguns serveis que s’allargaran fins a Portbou, mentre que pel que fa a la integració tarifària, la de la rodalia de Tarragona es produirà el 16 de juny i la de Girona, al llarg del mes de setembre.


Millores a l’RT2

A les comarques del Camp de Tarragona, les rodalies es van posar en servei el 20 de març amb dues línies. L’RT1 que enllaça Reus i Tarragona amb 55 freqüències al dia, el que suposa un tren cada 30 minuts en les hores punta de matí, migdia i tarda i intervals inferiors a l’hora durant tot el dia. I l’RT2, un nou servei ferroviari entre l’Arboç i Cambrils, que compta amb cinc expedicions per sentit al dia.

A partir de mitjans de juny es reforça l’RT2, amb noves freqüències els caps de setmana, que encara estan per concretar. A més, s’allargarà el servei fins a l’Hospitalet de l’Infant, amb parada també a Montroig del Camp. D’aquesta manera es donarà més cobertura territorial en un corredor completament nou que ha permès la connexió directa del Baix Penedès amb Tarragona i la Costa Daurada.

La millora dels serveis ferroviaris al Camp de Tarragona es complementarà amb la incorporació dels nous serveis al sistema tarifari integrat de l’ATM de Tarragona també el 16 de juny. Es farà de forma progressiva a tots els municipis que formen part del servei de rodalia, és a dir, entre els municipis de Reus i Tarragona i en el corredor l’Arboç – Tarragona – Cambrils – l’Hospitalet de l’Infant. La integració tarifària permetrà, segons el tipus de bitllet o abonament, que els preus siguin entre un 16 i un 68% més econòmics que els actuals.

Millores a l’RG1

El 24 de març va entrar en servei la nova rodalia de Girona, que va introduir importants millores en les comunicacions internes dins de les comarques gironines i també amb la connexió amb el Maresme. L’RG1 connecta directament les comarques del Maresme, la Selva, el Gironès i l’Alt Empordà amb 16 trens de dilluns a divendres. Aquest servei es presta com a perllongament d’alguns combois de la línia R1 de forma que ja es pot fer la comunicació directa entre Mataró, Blanes, Girona, Figueres i la resta d’estacions intermèdies, sense necessitat de transbord.

Ara es reforçarà el servei amb nous trens el cap de setmana. Així, a partir de mitjans de juny, hi haurà 6 freqüències els dissabtes i 6 més els diumenges (tres per sentit). A més, 8 dels trens que actualment finalitzen trajecte a Figueres (sentit nord) o el comencen en aquesta població (sentit sud) allargaran el recorregut fins a Portbou. Pel que fa a la integració tarifària de la rodalia de Girona, es produirà al setembre i de forma progressiva.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar