loader
menu

CIUTAT

La Policia Nacional desarticula una xarxa de falsificadors de targetes que també operava a TGN

El Circ Ciutat divendres, 23 de maig de 2014

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada a la falsificació de targetes bancàries i permisos de residència. El grup, format per ciutadans nigerians, realitzava compres amb les targetes falsificades en comerços de Tarragona , Lleida i Osca , principalment. Els seus membres estaven distribuïts per tot el territori nacional i es comunicaven entre ells a través de correu electrònic i serveis de missatgeria instantània. En total hi ha 15 persones detingudes, 14 d'elles de nacionalitat nigeriana , i altres tres imputats .

Font: audienciaelectronica.net

Les investigacions s'inicien quan els agents tenen coneixement de l'existència, a la demarcació de Tarragona, d'una organització que podria estar falsificant targetes bancàries i permisos de residència espanyols.

L'activitat principal del grup consistia en la clonació de targetes bancàries amb les que realitzaven compres en diversos comerços fins a esgotar-ne el saldo, o bé fins que eren anul·lades pel propietari legítim un cop descoberta l'estafa. A més , utilitzaven les dades d'aquestes targetes per a realitzar també compres online per tot Europa.

Tres nivells

Els agents van comprovar que aquesta organització s'estructurava en tres nivells : el més baix estava format per membres que realitzaven les compres en diferents comerços i que rebien les mercaderies adquirides a través d'Internet. Aquest nivell es considerava el més vulnerable, ja que les direccions dels membres i els seus telèfons podien ser rastrejats.

En el nivell intermedi s'establien aquells que realitzaven les comandes en línia i, finalment, en el nivell superior es trobaven els que controlaven les operacions o aquells que proveïen les dades de les targetes que possibilitaven la clonació de les targetes bancàries .

Alguns dels investigats eren titulars de comptes bancaris on s'ingressaven els beneficis obtinguts per la venda de les dades de les targetes (obtingudes il·legalment) i pels guanys que aconseguien a través de la venda dels productes adquirits de forma fraudulenta amb l'ús de aquestes targetes bancàries.

Part de la mercaderia era venuda a persones del seu entorn , en locutoris o bé eren enviats a Nigèria per comerciar -hi amb ells .

Una compra de 5.000 euros

A més , els agents van procedir a la detenció d'un ciutadà espanyol qui, en connivència amb els arrestats, va accedir a realitzar el cobrament amb les targetes il ·legals de 5.000 euros a través d'un terminal de pagament electrònic amb targetes ( TPV ) que havia estat instal·lat a un fals comerç.

Els investigats han estat detinguts a les províncies d'Alacant (4) , València (2) , Toledo (1) , Guadalajara (1) , Tarragona (6 ) i Pamplona (1) .

L'operació ha estat realitzada per la UCRIF Central, adscrita a la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, i les UCRIF de Tarragona, Toledo, Guadalajara, Alacant, València i Pamplona .


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar