loader
menu

CIUTAT

Adéu al cablejat aeri del carrer Trinquet Vell

El Circ Ciutat dilluns, 26 de maig de 2014

Endesa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, ha finalitzat recentment les tasques de soterrament de la xarxa elèctrica del carrer Trinquet Vell, al nucli històric de la ciutat, on es troben les restes de les voltes que formaven part del circ romà.

Imatge dels treballs d'Endesa. / endesa

Una imatge del carrer Trinquet Vell, ja sense cables aeris. / endesa

L’objectiu d’aquests treballs és integrar la xarxa al conjunt arqueològic de la ciutat i fer que el jaciment històric llueixi amb tota la seva esplendor.

Concretament, s’han soterrat 223 metres de cable de manera que des d’ara, al carrer Trinquet Vell ja no hi ha cablejat aeri. Aquesta intervenció suposa una notable millora a nivell estètic degut a la importància turística del carrer, on es troben les restes arqueològiques del circ. Es tracta d’una construcció del segle I d.C. i un dels circs més grans de tot l’imperi que l’any 1963 va ser declarat monument historicoartístic.

D’aquesta manera, la Companyia amplia les seves tasques d’integració de la xarxa elèctrica al patrimoni històric i monumental de la ciutat de Tarragona. L’última intervenció realitzada per part d’Endesa en aquest sentit, va ser el soterrament de la xarxa al carrer Enrajolat.

Aquestes actuacions, realitzades en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, s’inscriuen en el Pla Integral de la Part Alta (PIPA). Es tracta d’un projecte urbanístic amb el qual l’Ajuntament treballa per la regeneració dels carrers i especialment el soterrament de serveis, en una part de la ciutat de gran valor històric i artístic.

Juntament amb el soterrament de la línia, s’han implementat a la xarxa punts armari de distribució urbana. Aquestes instal·lacions permeten realitzar maniobres a la línia i reduir l’afectació en cas d’incidència, de manera que es millora la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar