loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN amplia la seguretat amb l'embarcació Llampuga U

El Circ Ciutat dilluns, 26 de maig de 2014

En el marc de l’estratègia d’apostar per augmentar la seguretat dins dels seus dominis, l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) posa en marxa un nou servei amb la integració de l’embarcació ‘Llampuga U’.

La nova embarcació de l'Autoritat Portuària, el Llampuga U. / APT

L’objectiu que es persegueix és augmentar i complementar el servei de vigilància i seguretat de la zona de servei del Port de Tarragona, des de la làmina d’aigua; així com incrementar els nivells de prevenció i resposta davant de qualsevol accident d’aquest àmbit.

Aquest matí s’ha dut a terme el bateig de l’embarcació ‘Llampuga U’, apadrinada per l’Administradora de Duanes de Tarragona, Estela Vidal. L’acte ha comptat amb la presència del president del Port de Tarragona, Josep Andreu; l’inspector de la Capitania Marítima, José Manuel Robledano; el director de Seguretat Integral del Port, Josep Lluís Díez; i l’indendent en cap de la Policia Portuària, Joan Bergadà.

La integració de ‘Llampuga U’ esdevé un important avanç des de el punt de vista de la protecció portuària. El servei de l’embarcació s’implanta de manera totalment transversal per tal de donar resposta a les possibles demandes que des d’altres departaments de l’APT com medi ambient, operacions, entre d’altres.

L’embarcació passa a formar part del departament de Seguretat Integral del Port de Tarragona, i dirigit a convertir-se en un important recurs que, de forma coordinada i a traves de protocols de col·laboració, està a disposició d’altres administracions que intervenen al Port de Tarragona.

La posada en marxa d’aquest servei representa un gran salt qualitatiu pel que fa a l’orientació professional del cos de policia del Port de Tarragona.

Fa uns 3 anys que l’Autoritat Portuària de Tarragona està immersa en un projecte de professionalització del Cos per a l’assoliment ple de les competències en seguretat i protecció com a policia especial, encomanades per la Llei de Ports i el Conveni Internacional de Protecció de Vaixells i Instal·lacions portuàries.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar