loader
menu

CIUTAT

TGN 2017 i Octagon signen el contracte per començar a buscar 30 milions en patrocinis

El Circ Ciutat dilluns, 26 de maig de 2014

Ja ha arribat l'hora de que es posi nom a les empreses que patrocinaran i esponsoritzaran els Jocs Mediterranis del 2017. Tres mesos després que l'empresa Octagon Esedos fos declarada l'adjudicatària del servei de contractació i patrocinis per valor de 30 milions d'euros, les dues parts per fi han signat el contracte que donen via lliure a l'empresa per contractar i gestionar els grans espònsors dels Jocs.

Font: tarragona.cat

L'Ajuntament i Octagon van signar l'acord la setmana passada. Segons les bases del concurs, el contracte oscil·lava entre 1.248.000 euros i 3.300.000 euros, sobre una previsió d'uns 30 milions.

Durant els darrers tres mesos, Octagon ha adaptat el pla de patrocini elaborat pel propi Comitè del 2017 per actualitzar-lo i per fer-lo a la seva mida per treure'n el màxim rendiment. Respecte el retard, el director del Comitè Organitzador dels Jocs, Ramon Cuadrat, ha explicat al Circ que "s’han seguit tots els passos administratius perquè ens havíem fixat l'objectiu de ser el màxim transparents."

Una de les novetats, per exemple, és la inclusió de beneficis fiscals durant quatre anys, i no tres, com fins ara. "Això fa que les empreses estiguin més interessades". Per això, des del Comitè s'està convençut que Octagon Esedos reuneix el perfil ideal per captar diners pels Jocs. "El seu ventall de contactes amb grans empreses és molt gran. A més, també organitza ella mateixa grans esdeveniments esportius i té contacte directe amb empreses de consum, bancs i tecnologia", ha destacat Cuadrat.

Un dels primers grans socis del 2017, que són les sis empreses que aporten 3 milions d'euros, serà Estrella Damm, tot i que Cuadrat ha evitat pronunciar-s'hi fins que el contracte no se signi i es faci públic. Ara que Octagon ja pot començar a moure els seus fils, Cuadrat confia que el suport d'altres empreses es comenci a visualitzar i que es comenci a fer previsió de caixa.

L'objectiu de patrocini és arribar als 30 milions d'euros. Segons el pla de patrocini, es compta que hi haurà sis grans empreses que aportaran 3 milions d'euros cadascuna. A aquests se'ls denomina "socis". També es preveuen 10 "patrocinadors principals", que contribuïran amb 750.000 euros cadascun. A més, els 2 milions restants per arribar als 30 provindran d'una vintena de "marques col·laboradores", que faran donacions de 100.000 euros

Es tracta, doncs, d'una feina cabdal i imprescindible perquè els Jocs Mediterranis tirin endavant, ja que aquests 30 milions representen el 76 per cent del pressupost operatiu del 2017.

En el web d'Octagon, hi apareixen clients com Coca-Cola, BMW, Mastercard o Cisco Sistems, entre d'altres. Tanta rellevància i projecció també ha comportat que la justícia s'hi hagi interessat. El jutge del cas Nóos va ordenar investigar Octagon, ara fa dos anys i mig, per la seva presumpta vinculació amb Iñaki Urdangarín.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar