loader
menu

CIUTAT

Un nou Talgo inspirat en el model dels anys seixanta enllaçarà BCN i TGN fins a l'octubre

El Circ Ciutat dimarts, 27 de maig de 2014

El Tarraco Talgo, un tren històric, recuperat tal i com era als anys 70, oferirà la possibilitat de fer una escapada des de Barcelona a Tarragona, tots els dissabtes del 31 de maig al 4 d’octubre.

Scf.es

Ajuntament de Tarragona

El preu del bitllet d’anada i tornada en aquest tren turístic serà de 36 euros en classe turista i 50 en preferent. Un cost que permet realitzar un recorregut al passat en un tren que va fer història, el Talgo III RD, el més avançat de l’època. La rehabilitació dels vehicles realitzada en els darrers mesos per l’empresa Talgo permet oferir el tren tal i com era fa 45 anys.

La singularitat del producte és aquesta possibilitat de fer un viatge en el temps des dels anys 60 fins al segle II a.C.

A Tarragona els viatgers podran reviure el passat romà de Tarraco amb els seus espais més emblemàtics, el Circ, l’Amfiteatre, les seves muralles o la Torre del Pretori.

El bitllets per viatjar al passat es podran adquirir a través del web de renfe.com en l’apartat “ocio en tren” i a les mateixes taquilles de les estacions de venda de bitllets.

Aquest nou tren turístic es realitzarà amb el model Talgo III RD, un tren que es va posar en circulació l’1 de juny de 1969. En els seus inicis era considerat un tren de luxe a Renfe amb el seu interiorisme i els més moderns serveis.

Els horaris (sempre en dissabte)

Barcelona E. de França 10.13 Tarragona 19.28

Barcelona Sants 10.33 Vilanova i G. 20.05
Vilanova i la Geltrú 11.10 Barcelona Sants 20.48
Tarragona 11.43 Barcelona E. França 20.59

Aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, l’empresa Talgo i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, permet al viatger tornar a gaudir del que va ser batejat com a “Catalán Talgo” allà per l’1 de juny del 1969 quan per primera vegada comunicava Barcelona amb Ginebra sense necessitat de transbordament a la frontera francesa.

Pertany al Museu del Ferrocarril

Aquest model original de Talgo, va iniciar el seu servei realitzant la ruta Barcelona – Ginebra, enllaçant per primera vegada directament Catalunya amb els Alps sense necessitat de realitzar canvi de tren a Portbou. El viatge directe era possible perquè en el seu disseny es va incorporar un dispositiu de Rodadura Desplaçable (RD) que permetia la circulació tant per ample convencional com per ample UIC.

El tren Talgo III RD que pertany a la col·lecció del Museu del Ferrocarril de Catalunya, ha estat totalment restaurat per Talgo. La finalitat ha estat renovar l’interior del tren, així com el sistema motor, per a oferir totes les garanties de confort i fialibilitat per als viatgers del segle XXI.

Aquest tren compta amb 167 places distribuïdes en classe preferent i turista, a més d’un cotxe cafeteria amb servei a bord. La renovació ha volgut conservar el disseny original d’aquest tren mantenint les línies dels anys 60, i un interiorisme clàssic que aconsegueix portar al viatger 50 anys enrere.

Tarraco Talgo és una iniciativa turística, cultural i patrimonial que ha estat possible per la col·laboració de l’empresa Talgo, l’Ajuntament de Tarragona i el Museu del Ferrocarril de Catalunya. Ofereix la possibilitat de fer un viatge en en el temps de 90 minuts entre Barcelona i Tarragona amb aturada també a l’anomenada capital del tren, Vilanova i la Geltrú.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar