loader
menu

CIUTAT

Veu Ciutadana denunciarà al CGPJ la lentitud en la instrucció del cas del pàrquing Jaume I

Sergi Casado Ciutat dimarts, 27 de maig de 2014

Tot i que la investigació judicial sobre el desgavell al pàrquing Jaume I de Tarragona avança, la part demandant ja fa temps que té clar que el tarannà del jutjat no és el mateix.

Circdetarragona.com

Per això, l'associació Veu Ciutadana presentarà una queixa formal al Consejo General del Poder Judicial (CGPJ), a Madrid, on descriurà els motius pels quals consideren que el titular del jutjat número 3, Antoni Sánchez Gambón, i tot el seu equip no fa la feina i "desvia l'atenció dels focus realment crítics".

En declaracions al Circ, el president de Veu Ciutadana, César Segura, carrega contra el magistrat del jutjat que instrueix la investigació sobre el desgavell econòmic en la construcció de l'aparcament, al que acusa d'actuar amb poca lògica: "Ho endarrereix tot, després fa coses per separat i sense relació, no atèn cap dels nostres consells i tampoc ja no ens vol rebre."

No entenen, per exemple, perquè no s'ha demanat la presència de la Policia Judicial; un òrgan que coneix a la perfecció tots els processos de l'administració pública, però que, de moment, no és necessari per al jutge del número 3 de Tarragona.

Per tot això, el demandant ja no se'n refia. El cap visible de Veu Ciutadana ha aclarit que la queixa al CGPJ la presentarà a títol personal com a president, i no el buffet barceloní que els representa. Això, sí, l'equip d'advocats està elaborant el document que presentaran a Madrid.

Abans, l'associació va contactar amb la jutgessa degana de TGN per intentar que intercedís i canalitzés les demandes al jutge, però en paraules del mateix Segura, "em va donar a entendre que al jutjat hi havia molta feina pendent". També assegura que amb la documentació que li han anat entregant en els darrers anys la investigació podria haver afinat molt més.

Segura ha afegit que el jutge no el rep des de finals de l'any passat. "Fins i tot he tingut alguna discussió amb la seva secretària. Al principi el vam trobar diligent, però creiem que ara només busca el distanciament", ha apuntat.

El cas Jaume I ha passat per cinc jutges diferents. El president de Veu Ciutadana s'ha trobat amb tots, i destaca un magistrat suplent que només va fer tres o quatre mesos d'estada. "Aquell em va agradar, però de la resta, cap, tot i que l'actual va ser molt diligent".

El caos en la gestió econòmica de l'aparcament fa temps que és vox populi. En els darrers dies, i citats a declarar pel jutge, diferents tècnics municipals i ex alts càrrecs de l'empresa Aparcaments (AMT) han explicat que es duplicaven i que s'inflaven factures, i per 90.000 euros, quan el preu del mercat seria d'uns 17.000 euros.

També que es movia material i es distribuia per a instal·lar-lo en altres aparcaments municipals, com ja va publicar El Circ fa més d'un any.

El pàrquing Jaume I es va pressupostar en 3,9 milions d'euros l'any 2002 perquè fos intel·ligent, però podria acabar costant prop de 40, però convencional del tot i amb la meitat de places: 319. Actualment continua tancat perquè el concurs va quedar desert.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar