loader
menu

CIUTAT

El Ministeri de Foment garanteix ample ibèric i internacional entre TGN i Castelló

El Circ Ciutat dimecres, 28 de maig de 2014

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha garantit al Ple del Congrés que pel Corredor Mediterrani, entre Tarragona i Castelló, podran circular trens d'ample ibèric i d'ample internacional. També ha recordat que a aquesta obra s'han destinat 3, 4 milions d'euros.

Circdetarragona.com

"Hem decidit posar aquests amples després d'estudiar les demandes d'alguns operadors i centres de producció, perquè puguin anar adaptant a ample UIC progressivament els seus trens i instal·lacions", ha assenyalat Pastor .

Així, la ministra ha detallat els amples amb què es dotarà a les vies, de manera que, entre Castelló i Vandellòs, s'instal·larà ample UIC en una de les vies i ample mixte, és a dir, el tercer carril.

Pel que fa a la via Vandellòs-Tarragona, es col·locarà , fins a Vilaseca, ample mixt en una de les dues vies i ample estàndard UIC a l'altra i , des Vila-seca a l'estació del Camp de Tarragona es posarà ample estàndard UIC a les dues vies.

Finalment, des Vilaseca a Tarragona i Castellbisbal, s'instal·larà carril mixt en la doble via convencional.

La titular de Foment ha recordat que ha estat en aquesta legislatura quan s'ha impulsat fermament la implantació d'ample UIC al Corredor Mediterrani, ja que s'han adjudicat totes les obres entre Castellbisbal i Tarragona, que suposaran un total de 315 milions d'euros.

També vuit contractes entre Vandellòs i València , per un import global de 281 milions d'euros (només quedaria pendent la licitació de les obres de les instal·lacions de seguretat del tram Castelló-Vandellòs, amb una inversió estimada de 11,9 milions d'euros).

Impuls al Corredor Mediterrani

Pastor ha subratllat que el Govern del PP és qui està treballant en el Corredor Mediterrani amb un projecte realista i amb pressupostos . "Nosaltres el que hem fet és dotar els nostres pressupostos amb 3.438,5 milions d'euros per al Corredor Mediterrani i posar-nos a treballar" , ha afegit.

En aquest sentit , la titular de Foment ha recordat que en aquesta legislatura s'ha aconseguit que el Corredor Mediterrani formi part de la xarxa bàsica en la nova definició de les Xarxes Transeuropees de Transport.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar