loader
menu

Emili Rivelles (ARA Tarragona): "Al govern o a l'oposició, sempre donarem suport a la veu del ciutadà"

El Circ dijous, 29 de maig de 2014

El Circ entrevista Emili Rivelles, president i també cap de llista del nou partit ARA Tarragona, que concorrerà a les municipals de l'any que ve i que ja s'ha presentat en societat en un acte al Pla de la Seu. La nova formació neix emparat per ARA Reus, però amb projectes i visions totalment tarragonines. Com a número 2 figura el guionista tarragoní David Serra, i el segueixen l’advocada Maria Tellaeche, l’empresari Ignasi Guilló i la psicòloga Maria Robert

El Circ entrevista el cap de llista del nou partit Ara Tarragona, Emili Rivelles.

- Què és ARA Tarragona?

Emili Rivelles. Foto: Ara Tarragona

Emili Rivelles. Foto: Ara Tarragona

- “És un projecte que ja és una realitat, com a nou partit polític, totalment local i municipal, i que no preten ser alternativa, sinó un canvi, que és el que necesita Tarragona. Tothom es queixa, i jo n’era un d’aquests. Vaig dir fem un pas endavant i així hem tirat endavant la iniciativa".

- Se’ls pot encabir en alguna ideologia?

- “No en tenim cap de preestablerta, nosaltres dissenyarem el millor projecte per a Tarragona i després el portarem a terme. I l’única manera de fer-ho és entrant a l'Ajuntament i comptar amb gent de Tarragona i amb ganes d’esforçar-se per la ciutat".

- El referent és l’ARA Reus?

- “La idea de partit és la mateixa perquè neix de la mateixa branca. Hi ha una relació cordial i ens intercanviem informació, però el projecte ARA Tarragona és totalment independent del de Reus. Amb el seu criteri, les seves directrius i amb la seva gent. Perquè és un projecte de Tarragona amb gent de Tarragona, i Reus i Tarragona representen dos conceptes diferents de ciutat".

- Però l’ARA Reus està fent molt bona feina a l’Ajuntament. Vostès ho voldrien fer igual.

- “Hauríem de prendre nota de l’ARA Reus, que tenen dos regidors. El nostre objectiu és superar els resultats de Reus, però deixi'm que destaqui la gran tasca de Jordi Cervera i de la Cori, perquè han tingut el valor de denunciar totes les coses que no han estat correctament gestionades.”

- I de la consulta i del Dret a Decidir, què n'opinen?

- “Clarament a favor de la consulta perquè és un dret democràtic. La gent ha de poder decidir què vol i que no vol. Tant de bo hi hagués més referéndums. Sempre que estiguin dins de la legalitat i ben fets, és clar.”

- Llavors, com el PSC?

- “No, no. Nosaltres compartim el Dret a Decidir.”

- I a la segona pregunta de la consulta?

- “És un tema molt personal”.

- Però com a partit, bé han de tenir una idea al respecte o encara no?

- “Hi haurà gent del partit que segur que pensarà diferent que jo.”

- Com es defineix ara Tarragona?

- “Ni d’esquerres, ni de dretes, ni de centre. Totes les idees que vinguin, siguin d’on siguin, si són bones per a Tarragona, les valorarem. Perquè aquesta és la millor política. Volem crear un projecte comú.”

- Els resultats de les europees sembla que han alterat l'escenari polític a tot arreu.

- “Els valorarem i els analitzarem. No ens desviarem de les nostres directrius. Seguirem el nostre camí. Sí que és veritat que els resultats d’ERC són molt bons i segurament que agafarà molta força.”

- Creu que hi haurà guerra per esgarrapar algun regidor? Ciutadans, la CUP i qui sap si Podemos també estan guanyant adeptes.

- “Serà un hándicap per a nosaltres. Si els partits grans estan baixant, és senyal de que la gent està descontenta. Trobo bé que hi hagi més partits, ja que així també hi haurà més tarragonisme i idees diferents. Això també és molt significatiu en clau local perquè vol dir que la societat està canviant”.

- Què destacaria de l’ARA Tarragona?

- “La transparència per poder treballar i per buscar les respostes als problemes i a la mala gestió. La informació ha de ser accesible. També serem molt transversals i molt col·laboratius.”

- Ja us heu posicionat i heu demanat dades i claredat sobre el pàrquing Jaume I.

- “Volem treballar perquè Tarragona recuperi la il·lusió. I si això significa estudiar i analitzar mala gestió en els espais municipals, doncs ho farem. Estarem al costat de les associacions que denunciïn les coses mal fetes. Però també he de dir que hi ha moltes coses també s’han fet bé”.

- En el cas del pàrquing Jaume I, excepte la CUP, cap altre partit de Tarragona no ha obert mai la boca per denunciar els fets.

- “Vam demanar una nova comissió d’investigació perquè encara hi ha molta informació que no ha sortit a la llum. Si aquesta plataforma (Veu Ciutadana) continua amb la lluita, nosaltres estarem al seu costat.”

- L'ARA Reus sí és una escissió de CiU, però vostès...

- “Aquí no hi ha ningú de CiU. “

- Com tots els partits, segur que vostès també tenen previsions i enquestes en clau interna. Tothom diu que entrarà a l'Ajuntament.

- “Tinc clar que la feina que farem estarà molt ben feta i que els nostres resultats sorprendran a més d’un. A nivell local i municipal, estem a tope.”

- En el cas d’entrar a l’Ajuntament, què prefereix: govern o oposició.

- “Com que sé que entrarem, m’és igual al govern o a l’oposició. Estem preparats, i des d’on sigui, donarem suport a la veu del ciutadà”.

- Què passarà si no hi entren?

- “No contemplo el fracàs, tot i que si no sortim, segur que ens donarà forces per seguir treballant.”.

- A qui li pot robar vots Ara Tarragona?

- “A ningú en concret, tot i que els entorns socials, familiars i d’amistat de la gent que forma Ara Tarragona estan més en contacte amb votants del PSC, del PP i de Convergència. Sobretot el PSC perquè hi vaig col·laborar. ERC agafarà força, i respecte a Ciutadans, crec que personalment, potser els falta personalitat, però si obtenen bons resultats és perquè l’Albert Rivera és molt vàlid. La CUP és molt atractiva perquè ho denuncia tot, però aquest no és el camí de. Treurem vots a PSC, PP i CIU i tindrem com a rivals ERC i Ciutadans.”

- A qui veu com a futur alcalde?

- "Pep Fèlix (Ballesteros) és un bon alcalde i té un bon tarannà, però s’ha d’entrar en una etapa nova. Tot i que no comparteixo la ideologia, m’agrada molt com ho està fent Alejandro Fernández. “

- Parli’m dels Jocs del 2017.

- “Pot ser molt bo per a Tarragona, tot i que encara hi ha gent que es pregunta si s’acabaran fent. Vaig liderar el procés de voluntariat durant una etapa i vaig viure una experiencia molt gratificant. Després va entrar molta gent que abans només ens posava pals a les rodes i resulta que ara surten a la foto i que denuncien coses que caldria veure si són certes.”

- Continuï, si us plau.

- “La gran majoria de partits polítics tenien poc interés, però després de donar-nos els jocs, tothom es va començar a penjar les medalles. Que ho preguntin als partits.”


- Per acabar, què li sembla el concepte Smart?

- “Primer s’hauria d’explicar què és. Serà bo, però en fases equilibrades i coherents, i a poc a poc. No pots canviar la ciutat de cop.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar