loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN recupera el Festival Dixieland

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 17 de gener de 2013

Bones notícies pel món de la cultura a la ciutat. Tarragona recuperarà aquest any el Festival Dixieland i segons ha pogut saber el Circdetarragona l’organitzador d’aquest certamen serà l’Estudi de Música.

Una de les bandes de l'Estudi de Música de Tarragona/Estudi de Música

Després del parèntesis de l’any passat, sembla que aquest 2013 es tornarà a la normalitat, encara que això sí, amb menys pressupost. Dels 150.000 euros que es van destinar el 2011 al Festival Dixieland, aquest any n’hi ha uns 50.000 euros, als quals s'haurà de restar l'IVA, de manera que es quedaran en uns 39.000 euros. És a dir, els organitzadors hauran de fer mans i mànigues i programar fent equilibris.

El Festival, que se celebrarà uns dies abans de Setmana Santa, durarà uns quatre dies i coincidirà com és habitual amb cap de setmana. L’objectiu es programar en diferents espais de la ciutat, tant públics com privats. Entre l’Estudi de Música i alguns restauradors de la ciutat ja s’estan produint converses per tal que el Dixieland arribi al major número de locals de Tarragona.

La filosofia del Festival Dixieland enguany apostarà pels músics de la ciutat i pel teixit cultural de Tarragona. Tot i així també hi haurà concerts de bandes procedents de diferents punts de Catalunya. Això és el que buscarà l’Estudi de Música.

Antecedents i critiques
El 2012, malgrat que Tarragona va ostentar el segell de Capital de la Cultura Catalana, es va quedar sense Festival Internacional Dixieland per falta de pressupost. Això va encendre a músics i agents culturals de la ciutat, entre d’altres . L’Ajuntament de Tarragona va rebre més d’una crítica i algunes bandes van tocar per diferents carrers de la Part Alta i del centre de la ciutat en forma de protesta. Finalment, van llegir un manifest en contra de la supressió del Festival davant de les portes de l’Ajuntament.

Tot i així, el mateix Estudi de Música va organitzar l’any passat i de manera privada el que es va anomenar ‘Cicle de Jazz’. Va comptar amb l’esforç i la complicitat d’alguns restauradors. L’Ajuntament per la seva banda va cedir l’Antiga Audiència, entre d’altres espais, perquè s’hi celebressin concerts.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar