loader
menu

CIUTAT

DOW Chemical TGN aposta per solucionar els reptes globals a través de la química

El Circ Ciutat divendres, 06 de juny de 2014

El Jardí Vertical de l’Smart Parc Tabacalera de Tarragona va ser l’escenari d’un dels actes programats a la ciutat en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient. En concret, s’hi va dur a terme l’acte de lliurament dels Sostenibilitat & Solutionism Awards 2013.

Durant l’acte, el director de Dow Chemical Tarragona, Kepa Díaz de Mendíbil, va assegurar que “la química no és el problema, sinó la solució” als reptes que la humanitat té al seu davant, i va refermar la seva afirmació amb exemples com són “els molins d’energia eòlica, les plaques fotovoltaiques, les solucions per tractar i regenerar l’aigua, l’aportació de tecnologies per crear habitatges sostenibles, per al transport i les infraestructures o per a la salut i l’alimentació. En aquest darrer àmbit, per exemple, hem desenvolupat aliments sense gluten, olis pràcticament lliures de greixos trans i hem creat solucions tecnològiques per al control de plagues”.

Per tot plegat, el director de Dow va tancar el seu parlament demanant a la societat que “no ens veieu com creadors de productes, sinó com a creadors de solucions”.

En aquest mateix sentit va expressar-se el rector de la URV, Josep Anton Ferré, referint-se als estudiants guanyadors d’aquests Sostenibilitat & Solutionism Awards 2013. “Quan formem estudiants, la nostra voluntat és formar persones capaces d’interpretar partitures, i també persones capaces de crear partitures. Avui veiem que els joves són capaços de plantejar solucions als reptes que els hem plantejat”, va afirmar. A més, va “destacar la capacitat d’empreses com Dow d’interactuar amb la universitat”.

Finalment, l’alcalde de Tarragona va tancar l’acte referint-se al solucionisme i l’optimisme com un estil de vida, ja que “qui no creu que hi ha una solució s’atura davant dels murs i les dificultats, mentre que l’optimista pensa ràpidament com superar-lo i ho fa”. En aquest sentit, va recordar que “amb aquest mateix esperit solucionista va néixer aquest jardí vertical, que ens permet estalviar 28.000 litres d’aigua diaris”, per acabar expressant un desig dirigit als estudiants i també a les empreses: “Seguiu creant, seguiu arriscant, seguiu sent optimistes”.

Tot plegat va esdevenir en un acte amb el qual es va premiar els guanyadors dels Sostenibilitat & Solutionism Awards 2013. Aquests guardons estan organitzats conjuntament per Dow Chemical i els estudis d’ETSEQ de la URV, s’adrecen als alumnes de grau de l’ETSEQ i tenen com a finalitat premiar la iniciativa, l’enginy i l’aportació en equip de solucions a dos reptes actuals que com a societat necessitem millorar. Es busca, en definitiva, l’”enginyer integral”, capaç d’aportar solucions tecnològiques i factibles a aquests reptes globals.

Així, els guardons han plantejat dues qüestions tan importants com són la reutilització en altres aplicacions de les membranes d’osmosi inversa ja utilitzades, en el cas del Premi Solutionism; i l’avaluació de la petjada de CO2 des de l’actual transport per carretera fins a l’escenari futur que oferirà el transport ferroviari a través de l’ample de via europeu, pel que fa als Premi Sostenibilitat.

En aquesta primera edició, els guardonats han estat els equips formats per Marta López i David Porras, en la categoria de Sostenibilitat; i Isaac Balagué, Andreu Gubert i Joan Miralles, en Solutionism. Cadascun d’ells ha rebut un premi de 3.000 euros per fer front al pagament de la matrícula del Màster en Enginyeria Química o el Màster en Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible. Això suposa que en l’acte celebrat ahir es va lliurar 15.000 euros destinats a la formació superior de cinc joves estudiants d’Enginyeria Química.

L’acte, que va reunir una nodrida representació del teixit industrial, empresarial, associatiu i social de l’entorn de Tarragona, va comptar amb la presència de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Josep Anton Ferré, rector de la URV; Kepa Díaz de Mendíbil, director de Dow Chemical Tarragona; Jordi Sierra, subdelegat del Govern de l’Estat; Josep Andreu, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona; Teresa Pallarès, directora general de l’AEQT; i Maria Mas, directora del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya; entre altres autoritats i convidats.

Dow Chemical Tarragona

Dow Chemical Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar