loader
menu

El jutge del cas Jaume I descobreix que l'ex gerent hi tenia un home de confiança i vol saber qui és

Sergi Casado divendres, 06 de juny de 2014

El jutge que investiga l'escàndol del pàrquing Jaume I ha descobert un nou personatge dins del complex ecosistema que conforma l'aparcament maleït, i que creu que potser li donaria noves pistes.

Arran de les últimes declaracions, també ha estat citat a declarar com a testimoni un alt càrrec de l'àrea d'Intervenció de l'Ajuntament

Arran de la declaració d'un ex alt càrrec de l'empresa Aparcaments Municipals (AMT) el passat dilluns 26 de maig, el magistrat del jutjat d'instrucció número 3 va tenir coneixement, entre d'altres aspectes, que sí s'ha mogut material de l'interior del pàrquing cap a altres aparcaments municipals, quan l'empresa ho ha negat i de manera oficial; que s'inflaven factures (pagant 90.000 euros quan el preu de mercat rondava els 17.000) i que, en ocasions, el rènting de la maquinària es pagava dos cops.

Foto: visual-lab.info

Però segons la declaració de Tomàs Miranda al jutge, l'ex gerent del Jaume I, ja mort, Jesús Trasobares, va tenir una persona de la seva màxima confiança mentre va fer i desfer dins del pàrquing i de l'AMT, emparat també per l'alcalde Nadal. Si el mateix Trasobares, impulsor de l'aparcament robotitzat, era la mà dreta de l'ara ex alcalde, resulta que Trasobares també tenia el seu ajudant directe. En la seva declaració, l'ex treballador d'AMT tan sols recordava el seu nom de pila: Cipriano.

La mà dreta de la mà dreta de Nadal

La reacció del jutge Antoni Gambón ha estat instantània. Ha ordenat a l'empresa d'Aparcaments a que doni totes les dades d'aquesta persona, ja que un cop cessat el gerent, aquesta persona es va reincorporar a altres taques dins de l'empresa.

Trasobares, mort ara fa dos anys, és una de les persones sobre les quals recau la responsabilitat del desgavell en la gestió del pàrquing. Així ho va concloure la comissió d'investigació del 2009. Per això, el jutge vol localitzar la persona que va viure el dia a dia de l'ex gerent. En la declaració, Miranda assegura que mentre va estar sota les ordres de Trasobares, per damunt d'ell hi tenia a Cipriano. Si era l'home de confiança, potser pot aportar dades rellevants a la investigació.

El jutge truca a la porta d'Intervenció de l'Ajuntament

A part d'ordenar que li diguin qui és l'esmentat Cipriano, en la providència del passat 28 de maig, a la que ha tingut accés El Circ, el jutge també ha citat a declarar un alt càrrec de l'àrea d'Intervenció de l'Ajuntament de Tarragona.

Miranda va ser Cap de Servei des del novembre de 2007 fins desembre de 2011. I fins a 2012, Cap d'Explotació i Producció. Després va ser acomiadat per un tema disciplinari.

Dit d'una altra manera, feia de gerent, però sense ser-ho, ja que va haver d'agafar les regnes arran del cessament de Trasobares. El mateix Miranda, per voluntat pròpia, ja es va personar al jutjat al gener d'enguany, i va deixar clar davant del jutge que ell "era la persona que gestionava el dia a dia de l'empresa (AMT), però sense poders".

El Jaume I va ser pressupostat en 3,9 milions l'any 2002 i podria acabar costant-ne prop de quaranta. L'associació denunciant, Veu Ciutadana, confia que el jutge comenci a imputar en breu, i per si no ho fa, la mateixa associació ja té preparat un escrit de queixa al Consejo General del Poder Judicial.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar