loader
menu

CIUTAT

Els veïns de Torreforta recuperen, a mitges, la plaça Primer de Maig

Sergi Casado Ciutat dilluns, 09 de juny de 2014

Els veïns de la plaça Primer de Maig de Torreforta per fi somriuen, encara que no del tot. Després de més de 7 anys reivindicant i demanant a l'Ajuntament de Tarragona que posés fre a la degradació de l'espai, per fi almenys ja hi poden tornar a entrar sense por a prendre mal.

Foto: AV Plaça Primer de Maig

Foto: AV Plaça Primer de Maig

Foto: AV Plaça Primer de Maig

Foto: AV Plaça Primer de Maig

Foto: AV Plaça Primer de Maig

Al desembre de l'any passat es van acabar els treballs de condicionament i de posada a punt de la plaça, com desenrunament, desinfectació i desratització, i posteriorment es van arranjar les pistes de bàsquet i es van arreglar les zones verdes. També s'hi van posar bancs i papereres, al marge de les tanques, recuperades del complex de la Tabacalera.

A més, l'Associació Deportiva Torreforta (ADT) hi ha instal·lat quatre cistelles de bàsquet que dinamitzen la zona cada tarda.

L'any passat, el consistori hi va destinar finalment una partida de 116.000 euros, amb què, de moment, ha pogut trampejar i, de pas, apaivagar les queixes del veïnat. Però perquè la plaça torni a lluir cal urbanitzar-la.

Per això, s'ha creat l'Associació de Veïns plaça Primer de Maig i voltants de Torreforta, que vetllarà i defensarà perquè el consistori es comprometi a acabar la feina. El seu president és qui ha fet de portaveu veïnal des de fa anys, Modesto Pallejà. Els veïns consideren que amb una partida de 180.000 euros n'hi hauria suficient per urbanitzar la plaça i llavors ja es podrà inaugurar de manera oficial.

Pallejà explica que el ple de l'Ajuntament va aprovar un acord en que es comprometia a destinar una partida per a la plaça Primer de Maig si es venia patrimoni. Els veïns també lamenten l'actitud de la Generalitat, propietària del solar i que no ha estat capaç de destinar cap partida.

A falta d'inauguració, una paella per a més de 400

De moment, des del passat 31 de maig, la plaça torna a tenir vida i, a més, en genera. La jornada fa estar farcida d'activitats, com balls típics del Paraguai, sardanes, inflables per la canalla, les actuacions de Paco Enalaluna i amb estands del Nàstic i dels Jocs del 2017, entre d'altres. També es va intentar superar un rècord guiness en la modalitat d'Strongman.

Una paella per a més de 400 persones va acabar de deixar tothom satisfet.

La plaça està situada entre els carrers Falset,Tortosa, Ebre i Segarra del barri de Ponent.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar