loader
menu

CIUTAT

Una productora tarragonina prepara un documental sobre l'escàndol al pàrquing Jaume I

Sergi Casado Ciutat dilluns, 09 de juny de 2014

Malgrat que la premsa local en va regularment plena, el cert és que el desgavell i el caos en la gestió del pàrquing Jaume I encara no ha traspassat fronteres. Tot i que es tracti d'una pressupostada, inicialment, en 3,9 milions d'euros, que ja se n'hagin invertit prop de 30 i que podria acabar costant més de 40 milions no ha acaparat prou l'atenció fora de Tarragona.

Font: facebook.com

Des de fa dos anys, la productora tarragonina La Ferida, prepara el documental "Pàrquing intel·ligent". En la seva pàgina a facebook, hi diuque "retratarà un dels despropòsits urbanístics més sonats de la història de Tarragona, l'aparcament robotitzat Jaume I."

"És un exemple dels disbarats que s'han comés i alhora una metàfora del que ha estat passant a Espanya durant molts anys", ha explicat al Circ el vallenc David Fernández, un dels dos socis de la Ferida, i afincat a Tarragona. L'altre és el tarragoní Gerard Gil.

Han entrevistat més de 15 persones, entre les quals hi ha regidors i regidores de l'equip de govern socialista i de l'oposició, advocats de Sistemas Alem, advocats de l'associació Veu Ciutadana, així com geòlegs i alts funcionaris de l'Ajuntament de Tarragona.

Però també ex treballadors municipals, periodistes que segueixen o han seguit l'actualitat de l'aparcament maleït i integrants del col·lectiu Visual-lab. Aquesta entitat va convocar un concurs d'idees alternatives a un pàrquing i fins i tot estudia publicar un llibre sobre el Jaume I.

La productora, però, té prohibit agafar imatges de l'interior del Jaume I. "Vam demanar poder filmar dins perquè creiem que és una obra pública, però el no de l'Ajuntament va ser rotund", lamenten des de la productora. Ara mateix, l'interior del pàrquing representa una prova més dins de la instrucció del cas.

Com a complement, una empresa de Barcelona que sí gestiona aparcaments intel·ligents ja els ha donat el vistiplau perquè puguin recopilar material visual, tot i que no es tracti de l'original i òbviament, molt més morbós i interessant.

Als jutjats tampoc els deixen fer la seva feina. El jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona és qui instrueix el cas, però La Ferida asseguren que no els deixen agafar cap tipus d'imatge.

Gràcies a la premsa

La Ferida treballa en altres projectes professionals, i deixa el de l'aparcament de la Part Alta per a les estones de temps lliure. Fernández no vol ni pensar la quantitat d'hores que s'hi han deixat i que s'hi deixaran. La idea va sorgir de llegir contínuament notícies sobre els problemes del pàrquing a la premsa tarragonina, segons ha reconegut Fernández i després que el col·lectiu Visual Lab els fes veure que es tractava d'una cosa "absurda i demencial".

No hi ha previsions de tenir-lo acabat, però la idea és que, un cop el documental ja estigui elaborat, la productora el presenti en diferents festivals i el mogui entre les empreses distribuïdores. "Sabem que és un tema que no té cap tipus de glamour, com un pàrquing, però que és perfectament exportable. Això, sí, és tant absurd que és complicat trobar un final", ha afegit Fernández.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar