loader
menu

CIUTAT

Una vintena d'associacions de TGN es manifestaran divendres contra la Monarquia

El Circ Ciutat dimarts, 10 de juny de 2014

Tots els tarragonins i tarragonines que desitgin manifestar-se contra la monarquia i la coronació de Felip VI tenen una nova oportunitat de fer-ho. La convocatòria serà el divendres 13 de juny, davant dels Despullats.

Cartell de la concentración contra la Monarquia del divendres 13 de juny. /cedida

La concentració està convocada per una vintena d'organitzacions, entre les quals hi ha els sindicats Ustec-IAC, Cobas, CCOO, CGT i UGT, EUiA i ICV, Procés Constituent, Endavant i Ateneu Republicà ... i d'altres que encara estan pendents de confirmar, segons han explicat els organitzadors de l'acte.

En l'acte també es demanarà l'exercici del dret d'autodeterminació i que es defensin els drets socials i laborals.

El manifest

"S’ha de recordar que la monarquia fou instaurada directament pel règim franquista i la seva continuïtat va ser el resultat del pacte entre els fills de la dictadura i els partits que intentaven situar-se als anys de la transició. Acceptar la monarquia va ser la garantia de l’acceptació d’una democràcia limitada i tutelada pels que llavors s’anomenaven “els poders fàctics”.

S’ha de recordar també que Joan Carles, independentment de la cobertura mediàtica que el presenta com valedor de la democràcia, encobrint la part fosca del personatge, ha estat amic d’empresaris, dels poderosos i de governants dictatorials, cap d’una família plena d’abusos i corrupció i defensor d’una constitució que ha demostrat que no més pot garantir els beneficis d’uns pocs a costa de la majoria.

Ara el règim de la monarquia corrupta intenta reciclar-se, en un moment en que totes les principals institucions de l'Estat estan qüestionades: la Corona, el poder judicial i la forma del Estat. Enmig d'una profunda crisi social i de legitimitat del bipartidisme, que és evident que ja no representa la majoria de la població. I enmig d’un procés de retallades de drets socials, econòmics i laborals que, per contra, no han afectat ni a la institució monàrquica ni a les elits econòmiques.

En aquests dies PP i PSOE, aprofitant una majoria que tenen al parlament, però que no tenen a la societat, investiran de forma urgent un altre monarca que hereti els càrrecs, mantingui els privilegis i continuï avalant un sistema que no s’aguanta.

Davant de tot això exigim:

· NO MÉS MONARQUIA.
· L’INICI D’UN PROCÉS CONSTITUENT PER A DECIDIR EL MODEL POLÍTIC QUE VOLEM.
· RECONEIXEMENT DEL DRET D’AUTODETERMINACIÓ."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar