loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament recomanarà a la Casa de Andalucia que es moderi en les seves celebracions

Sergi Casado Ciutat dimecres, 11 de juny de 2014

Les celebracions recents que s'han fet a la Casa de Andalucia de Tarragona y Provincia han provocat les queixes de la comunitat de veïns. Sobretot la festa de la Cruz de Mayo, els passats 10 i 11 de maig, però també la Romeria del Rocío del cap de setmana passat.

Una imatge de la celebració de la Cruz de Mayo. /facebook.com

La resolució per la qual la Casa de Andalucia només por celebrar actes culturals, socials i cívics. / cedida

El centre, antigament situat a la Part Baixa i que ja va provocar alguns problemes amb el veïnat, només té llicència perquè s'hi facin actes de caire cultural, social i cívic. De fet, és el que va dictaminar el mateix consistori tarragoní l'any 2012 amb una resolució de la regidora Begoña Floría (veure imatge). Ni bar, ni música, ni restaurant, ni cap acte que tingués incidència ambiental, segons recull la resolució municipal.

Però, com passa amb altres centres, entitats o locals de la ciutat, l'Ajuntament concedeix permisos extraordinaris. Pot arribar a concedir-ne dotze en un any.

La Casa Regional de Andalucía en va demanar per celebrar la Cruz de Mayo i també pel cap de setmana passat. La comunitat de veïns del número 2 del carrer Gomera denuncia que cada cop que hi ha celebracions l'espai comunitari queda envaït. "La gent surt amb la copa i la cigarreta i has d'esquivar la gent per entrar a casa", asseguren fonts de la comunitat de veïns.

També hi ha molt de soroll per la música i, en ocasions, els dinars i sopars multitudinaris fan que les olors surtin del centre i s'enfilin escala amunt.

Fins i tot, el cap de setmana passat van trucar la Guàrdia Urbana perquè posés ordre dins i fora del centre. Segons han explicat els veïns al Circ, des de la policia municipal els van dir que es tractava d'una propietat privada i que no hi podien fer res.

El vicepresident de la Casa de Andalucia, l'ex regidor Manolo López Pasca, insisteix que el centre va demanar tots els permisos corresponents i que abans de les onze de la nit la música ja s'havia apagat. Lamenta les queixes, però creu que "és una manera de tocar els nassos".

L'Ajuntament ja ha nomenat un mediador perquè tracti de resoldre les diferències entre els veïns i la Casa de Andalucía. "Els direm que moderin les seves pautes de conducta. És més efectiu això que no pas una mesura més dràstica", ha explicat el regidor de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater, just després de reunir-se amb representants de la comunitat de veïns afectats.

Zapater, però, ha restat importància als fets, però treballarà perquè imperi la bona convivència entre les dues parts.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar