loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Comença el compte enrere per entrar a la Necròpolis

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 18 de gener de 2013

Parlar de calendaris, de finalització de projectes i d'obertures sovint és complicat perquè l'experiència ens confirma que s'acaben endarrerint. I encara és molt més complicat si parlem de la Necròpolis de Tarragona, un recinte funerari que fa més de vint anys que està tancat al públic. Tot i així, en el debat de la moció presentada pel PSC en el ple que s'ha celebrat aquest divendres, en què demanen més informació a la Generalitat, la portaveu Victòria Forns (CiU) ha explicat que la intervenció a la Necròpolis començarà aquest dilluns dia 21 de gener. Així doncs, bones notícies, o si més no tornarem a realitzar un acte de fe.

Imatge de la Necròpolis/MNAT

Des de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat es treballa amb un calendari aproximat que oscil·la entre 12 i les 14 setmanes de feina. D'aquesta manera, la Necròpolis de Tarragona podria obrir les seves portes el mes d'abril. D'altra banda, i tenint en compte que aquest any Setmana Santa cau a finals de març està per veure si els turistes que venen a la ciutat per aquestes dates podran aprofitar i visitar la Necròpolis, o no. Sigui com sigui, l'obertura de la Necròpolis és una assignatura que fa massa anys que està pendent.

El pressupost de la intervenció és d'uns 250.000 euros i s'hi realitzaran diferents actuacions:

1. Intervenció preliminar en l’àrea d’exposició in situ: Adequació de les restes arqueològiques per a una millor comprensió de les mateixes pel visitant, posada en valor de les restes de més interès i cobriment de les restes no museïtzables.
2. Col·locació de panells explicatius al llarg del recorregut de la visita.
3. Adequació i neteja del sistema de desguàs de les cobertes.
4. Col·locació de baranes de protecció en els llocs on manquin i neteja i reparació de les baranes existents.
5. Continuació del mur perimetral de les restes arqueològiques en els llocs on ha desaparegut o presenta un perill per la visita.
6. Col·locació d’elements que evitin el pas a zones no visitables.
7. Substitució de la tanca metàl·lica paral·lela a l’avinguda Ramon y Cajal i neteja del talús vegetal.
8. Col·locació de paviment continu que marqui el recorregut de la visita a l’exterior del jardí.
9. Adequació i neteja del jardí i de la font del jardí.

La Necròpolis de Tarragona compta amb unes 2.000 tombes que abracen des del segle III fins al període visigòtic i configura l'espai funerari tardoromana a cel obert més important de l'Occident romà.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar