loader
menu

CIUTAT

Tarragona torna a debatre sobre el concepte smart

El Circ Ciutat divendres, 13 de juny de 2014

El concepte Smart es torna a debatre a Tarragona. El II Fòrum Tarragona Smart, organitzat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City es va celebrar amb èxit. L’acte tenia com a objectiu principal crear un espai de debat entre professionals experts en diverses matèries i vinculats als projectes de la Fundació, al voltant de la transformació de Tarragona en una ciutat Smart.

Foto: Tarragona Smart Mediterranean City

Foto: Tarragona Smart Mediterranean City

L’activitat central del Fòrum es va dur a terme en 10 taules de treball, centrades en les següents disciplines: TIC, Cultura i Patrimoni, Turisme, Mobilitat, Energia, Aigua, Salut, Innovació, Societat i Construcció.

Algunes de les claus destacades de les conclusions van ser la necessitat de crear espais de trobada entre els diversos sectors per ajudar a crear un eix transversal en la construcció de la ciutat smart, la implantació de l’open data, o la generació d’espais de col.laboració i sinèrgia per esdevenir un pol d’atracció d’idees i talent.

En aquest sentit, és clau el paper de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, com a espai transversal cohesionador de les iniciatives i projectes innovadors a la ciutat.

A l’obertura de l’acte, el conseller de Promoció Econòmica i Ocupació, Xavier Tarrés, va destacar la importància de l’aportació dels professionals per “enriquir encara més els fonaments smart”, així com “encoratjar Tarragona per seguir endavant i ser un referent mediterrani”.

El Fòrum va comptar amb una ponència a càrrec de Pablo Sánchez Chillón, expert en innovació urbana, que va parlar de les possibilitats d’integrar les TIC a l’entorn urbà i adaptar les ciutats al moment tecnològic que vivim. Sánchez va destacar la necessitat de cercar la proximitat i l’apoderament del ciutadà en aquest procés urbanístic.

L’acte va servir també com a marc per a la presentació de la sèrie televisiva sobre ciutats romanes en què Tarraco serà protagonista. Es tracta d’un projecte de realitat augmentada organitzat per la Fundació, en col·laboració amb Digivisión. La presentació del projecte va anar a càrrec de José Antonio Muñiz, i es va projectar un avenç del contingut de la sèrie que es podrà veure pròximament a TVE i a diversos canals internacionals.

Amb la voluntat de fer romandre el llegat de l’activitat del Fòrum, les conclusions de les taules de debat, així com les diverses aportacions dels professionals participants, es publicaran properament al web www.tarragonasmart.cat, on quedarà constància de les aportacions dels professionals respecte a les claus per configurar una Tarragona Smart amb l’horitzó dels Jocs del Mediterrani 2017.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar