loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Col·legi de Periodistes de TGN "castiga" finalment el jutge degà de Reus

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 14 de juny de 2014

El càstig, en forma de premi, que atorga des de fa més de vint anys el Col·legi de Periodistes de Tarragona, sempre és el que genera més expectació. És la Petxina Tancada, que es concedeix a la que s'ha considerat pitjor font d'informació per als periodistes. El guardó d'enguany va recaure en el jutge degà de Reus, Javier Ruiz, qui no va estar en la gala.

D'esquerra a Dreta, Enric Pujol; la presidenta del Col·legi, Sara Sans, i els representants de l'Associació La Muntanyeta. / col·legi de periodistes

Qui sí hi va estar va ser un dels altres finalistes al premi, el cap de Gabinet de l'alcaldia de Tarragona, Gustavo Cuadrado. En un acte de fair-play, Cuadrado havia engegat una campanya de captació de vot a les xarxes socials entre els diferents col·legiats, però no va ser suficient perquè els periodistes col·legiats, que són només els que tenen dret a vot, acabessin donant-li el màxim guardó. L'altre finalista va ser el departament de Comunicació dels Mossos, ja habituals en aquestes celebracions.

D’altra banda, l’Associació provincial de paràlisi cerebral de Tarragona ‘La Muntanyeta’ va rebre la Petxina Oberta, a la qual també estaven nominats l’Ajuntament d’Altafulla i el festival Tarraco Viva, i que premia l'accessibilitat a les fonts.

Premi a la trajectoria a Enric Pujol

El periodista Enric Pujol (Tarragona, 1954) va ser distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta del a Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Es tracta d' una distinció amb què la junta de la Demarcació vol reconèixer la trajectòria professional i la valuosa experiència d’un periodista.

Durant 34 anys, Pujol ha treballat a Radio Nacional, ha escrit nombrosos llibres i ha col·laborat amb nombrosos mitjans de comunicació, tant de Tarragona com de fora.

La Festa de les Petxines de la Informació, que enguany s'ha celebrat aal Centre d'Art Cal Massó, a Reus, és la cita anual dels periodistes tarragonins, durant la qual els col·legiats voten la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, i la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que ha entorpit la feina dels mitjans de comunicació.

Al marge de l’entrega de premis, la Festa de les Petxines, que ha comptat amb la presència de la degana del CPC, Neus Bonet, ha organitzat una rifa en què s’han sortejat diferents productes, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Cooperativa Falset Marçà, el Consell Regulador de la DO Tarragona, la Joieria Zaida, Ocine i Port Aventura.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar