loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN projecta la gran macro festa de Sant Joan a l'avinguda Vidal i Barraquer

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 17 de juny de 2014

La festa durant la nit de Sant Joan tindrà enguany un nou escenari a Tarragona: l'avinguda Vidal i Barraquer, just davant del centre comercial Parc Central. A partir de 2/4 de 12 de la nit, la Cadena SER, Los 40 Principales i Tarragona 2017 presenten: El Tour40 Tarragona 2017, una gira que amb els dj’s Adrià Ortega, Ernest Codina i Roger Carandell desembarca a la ciutat. Segons la nota enviada per l'Ajuntament de Tarragona, més que festa, serà una gran macro festa perquè la qualifiquen com "la referència de totes les festes de l’estiu. La millor ambientació, efectes de llum i so, mapping 3D i una posada en escena espectacular".

Una imatge d'un tram de l'avinguda Vidal i Barraquer, just davant del Jardí Vertical. / circdetarragona.com

L'altre espai dins de la ciutat en què també hi haurà revetlla serà al passeig de les Palmeres, on s'hi instal·laran dos escenaris. La festa començarà just a la mitjanit.

Programa d'actes

Divendres 20. Actes commemoratius del dia internacional de la música


23 h, Capsa de Música / Antiga Tabacalera, avinguda Vidal i Barraquer. Concert commemoratiu del dia internacional de la música, aquest any, tribut a Pink Floyd, la banda britànica considerada una icona cultural del rock del segle XX i una de les formacions més influents de la història de la música. Accés lliure limitat a la capacitat de la sala. Organitzen: Associació de Músics i Ajuntament de Tarragona. (adjuntem cartell)


Dissabte 21. Actes previs al Corpus

18 h, plaça del Rei. Inici de la confecció de la catifa / calendari del corpus 2014. Vine a tintar els encenalls!
Organitza: La Brida i Tallers 03.
Disseny: Jordi Llort Figuerola. Recolzen: Atri, La Geladeria i Casa del Vermut


Diumenge 22 de juny . Festivitat del Corpus

De 9 a 13.30 h i de 17 a 20 h, font del claustre de la Catedral. L'Ou com balla.

De 9 a 14 h, plaça del Rei, confecció de la catifa de Corpus a partir dels elements preparats el dia anterior.
Organitza: La Brida i Tallers 03.
Disseny: Jordi Llort Figuerola.
Recolzen: Atri, La Geladeria i Casa del Vermut

De 16.30 a 17 h, des del campanar de la Catedral. Toc de classe.

17 h, Toc de campanes d'entrada pontifical.

17.45 h, des de la plaça de la Font a la Catedral. Anada a processó: El Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers es dirigiran des de l’Ajuntament cap a la catedral, acompanyant la Corporació municipal.
Itinerari: Baixada de la Misericòrdia, Major, les Cols, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu.

18 h, Catedral. Ofici religiós.

19.15 h, des de la Catedral. Professó del Corpus, precedida pel grups festius amb el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers.
Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, la Nau, Pilats, plaça del Rei, Sta. Anna, plaça del Fòrum, Merceria, Iglesias i Pla de la Seu.

En finalitzar. Tornada de processó dels diferents elements festius cap a la plaça de la Font. Tot seguit Ball de Negritos i Gegants i distribució de les tradicionals coques de cireres.

Dilluns 23. Nit de Sant Joan

18.30 h, des del cim del Canigó. Arribada a terres tarragonines del Foc de Sant Joan en relleus.
Organitza: Colla Diables Voramar del Serrallo i Víbria.

19 h, plaça dels Sedassos. Tradicional moscatellada popular, coques i moscatell per a tothom fins exhaurir existències.
Organitza: Ball de Diables de Tarragona
L’organització us recomana el consum moderat i responsable de begudes alcohòliques.

20 h, Serrallo. Rebuda del Foc, proclama, sorollosa tronada, foguerada i ninot. Organitzen: Colla Diables Voramar del Serrallo i Víbria.

23 h, des de pl. de la Font. Cercavila de Foc: el ball de diables, el drac, el bou, la víbria, la colla de diables Voramar, acompanyats dels convidats, el Drac de Banyeres i el Drac de Montblanc s’uneixen a la celebració de la nit més màgica dels Països Catalans.
Itinerari: Plaça de la Font, Baixada Misericòrdia, Major, plaça de les Cols, Merceria, plaça del Fòrum, Santa Anna, plaça Rei, Pilats, baixada Pescateria, Cós del Bou i Plaça de la Font.

23.30 h. Avinguda Vidal i Barraquer. Cadena SER, 40 Principales i Tarragona 2017 presenten: El Tour40 Tarragona 2017, una gira que amb els dj’s Adrià Ortega, Ernest Codina i Roger Carandell desembarca a la nostra ciutat en el marc d’una festa que serà la referència de totes les festes de l’estiu. La millor ambientació, efectes de llum i so, mapping 3D i una posada en escena espectacular. No t’ho pots perdre!

24 h, plaça de la Font, grans carretillades finals i encesa de la foguera.

24 h, Passeig de les Palmeres, Revetlla Iboga Sant Joan.
2 escenaris, 2 barres amb vistes al mar i la millor oferta musical

Escenari 1
24 h Concert de Cultrum (ska/reggae - Tarragona)
Dj Angel Plur Iboga Summer Festival (Ska, Balkan i electroswing / Madrid)

Escenari 2
24 h Dj Lupe (soul, ska / Tarragona)
Dijeila (rumba Fusió - Tarragona)
Organitza: Ekinocci

Dimarts 24. Diada de Sant Joan

19:30 h, plaça de la Font. Castells amb les colles de la Ciutat: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers Sant Pere i Sant Pau.

Cada colla intervindrà per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada constarà de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, havent d’intentar construccions superiors a les ja bastides, mantenint sempre l’ordre sortejat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar