loader
menu

La proposta del PP de TGN de fer un cens sobre la mendicitat encèn la resta de partits de l'Ajuntament

El Circ dimecres, 18 de juny de 2014

Com era previsible, la nova proposta del líder del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, d'elaborar un cens sobre la mendicitat i després expulsar les màfies que la controlen, no ha caigut gaire bé. Els tres companys de plenari, PSC, CiU i ICV, ja s'han encarregat de carregar amb duresa contra la iniciativa del portaveu popular.

D'esquerra a dreta, Forns (CiU), Floría (PSC) i Sentís (ICV-EUiA). / circdetarragona.com

Casualment, les respostes dels altres tres partits amb representació a l'Ajuntament de Tarragona les han fet dones, i, tant la portaveu municipal, Begoña Floría; la portaveu de CiU, Victòria Forns, i la líder d'ICV, Arga Sentís, han deixat "arreglat" a Alejandro Fernández.

En nom de l'equip de govern, Floría (PSC) ha recordat que "a Tarragona no hi ha màfies de captaires que extorsionin a la gent i el que sí ens preocupa és ajudar amb polítiques socials a aquella gent que està al carrer perquè té drames personals que els han portat a la mendicitat”.

La portaveu ha volgut posar èmfasi també en el fet que “des del PP se’ns reclama que millorem i treballem per la Marca Tarragona. Certament que avui la noticia més comentada sobre la nostra ciutat arreu del país hagi estat aquesta no ajuda gens”.

Floria lamenta que "s'hagi posat el focus en un problema que no existeix, perquè a Tarragona no hi ha màfies, enlloc de sumar per evitar els drames socials de moltes persones i famílies de la nostra ciutat”.

Convergència i Unió ha estat més dur amb Alejandro. "Són declaracions pròpies del passat franquista quan imperava la llei de “vagos y maleantes”, ha denunciat la portaveu Victòria Forns.

Des de CiU "evidentment no compartim la seva visió de societat en categories, creiem que tothom té dret a tenir un futur digne i treballem per lluitar contra l’exclusió social i l’estigmatització dels més desfavorits. Desprès dels resultats obtinguts per la seva formació política en les darreres eleccions europees, el senyor Fernàndez es veu abocat al més lamentable populisme i demagògia. Exigim que rectifiqui aquestes desafortunades declaracions i que posi seny en un tema tant sensible i transcendental com és la lluita contra la pobresa".

La líder d'Iniciativa per Catalunya-EUiA, Arga Sentís, ha qualificat les declaracions d'" aberrants, innacceptables i cruels". Per a Sentís, "les hagués pogut fer qualsevol partit de l’extrema dreta europea, d’aquests que tant preocupen ara i que tothom condemna. Les hauria pogut fer Marine Le Pen, del Front Nacional francès", ha indicat la portaveu ecosocialista, qui ja tem la pròxima proposta del PP de Tarragona. "Quina serà la pròxima cosa que exigeixi Fernández? Que els captaires duguin una estrella groga cosida al pit?”".

ICV-EUiA troba injustificable que “el PP culpabilitzi als pobres de la pobresa, i tot per no fer front a les seves pròpies responsabilitats". "Darrera de qualsevol circumstància social hi veuen una màfia. Segons el PP cal lluitar contra les “màfies dels indigents”, però no parlen mai de la màfia del cas Gürtel, ni la de l’evasió de capitals, ni de qualsevol altra relacionada amb els seus propis draps bruts. Les màfies que persegueix el PP sempre són les dels altres”, ha conclòs la dirigent d'Iniciativa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar