loader
menu

El desig de La Móra de ser un òrgan descentralitzat acapara el plenari

El Circ divendres, 20 de juny de 2014

La petició dels veïns de La Móra-Tamarit de convertir-se en un organ de gestió descentralitzada del centre de Tarragona ha centrat bona part del ple ordinari del juny. La majoria que sumen CiU i PP ha permès que les mocions que han presentat cadascu tiressin endavant. Malgrat tot, els veïns de Ferran no hi estan d'acord, segons ha explicat la portaveu municipal, Begoña Floría.

Una cinquantena de veïns de la Mora han assistit al ple d'avui divendres 20 de juny. / tarragonaradio.cat

Precisament, el partit que governa (PSC) ha vist com no ha prosperat una moció per millorar la participació ciutadana en la presa de decisió de demandes com les de la Móra.

El PSC ha preferit apel·lar al diàleg i intentar que els òrgans de descentralització arribin a molts més barris de la ciutat, ja que aquesta mesura representaria donar privilegis a un col·lectiu veïnal concret. Per això, ha acusat CiU i PP d’actuar amb cinisme i irresponsabilitat.

La portaveu de CiU, Victòria Forns, ha acusat l’equip de govern de Ballesteros d’amagar la manca de voluntat política amagant-se en informes tècnics.

El portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha negat que es vulgui privilegiar els veïns de La Móra ja que es tracta d’un procediment reglamentat.

Al ple hi han assistit una cinquantena de veïns de la Móra.

Altres mocions

D'altra banda, les abstencions de CiU i el PSC, juntament amb el vot negatiu del PP han impedit que s'aprovés la moció d'ICV-EUiA per demanar un referèndum sobre la monarquia i per la reforma constitucional.

La portaveu ecosocialista, Arga Sentís, n'ha defensat una altra a partir de la proposta de la comissió unitària del 28J a favor dels drets del col·lectiu LGBTI (Lèsbic, Gai, Bisexual, Transexual i Intersexual) amb motiu de la commemoració del 28 de juny del dia internacional per l’alliberament d’aquestes persones.

L'únic punt de desacord ha estat a l'hora de penjar la bandera gai al balcó de l'Ajuntament. L'equip de govern ha proposat una esmena perquè la bandera es pengés al pati Jaume I, però Sentís no ho ha acceptat. I la moció no s'ha aprovat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar