loader
menu

CIUTAT

Els estudiants de la URV s'oposen en bloc al canvi de nom

El Circ Ciutat divendres, 18 de gener de 2013

Tal com ja va fer la mateixa @UniversitRovira i Virgili, trobant desafortunat i desacreditant, a l'instant, la intenció del @PP de Tarragona de modificar el nom de la URV pel d'Universitat de Tarragona, avui ho ha fet el @Consell d'Estudiants. L'òrgan màxim de representació, l'instrument essencial i bàsic per conciliar i canalitzar les diverses opinions i creences d’aquests, ha manifestat el seu complet desacord amb la moció aprovada el 18 de gener a l’Ajuntament de Tarragona, amb els vots a favor del PP i @PSC, l'abstenció de @CiU i l'únic vot en contra d'ICV, per la qual s’insta a canviar el nom de la URV.

Una imatge d'un dels edificis del Campus de la URV a Sescelades. / circdetarragona.com

El comunicat del Consell d'Estudiants

"Tenint present la situació excepcional en què es troben les Universitats d’arreu del país, la disminució d’un 20% en les aportacions de l’Estat en recerca, la disminució del sistema de beques i l’augment dels preus de matrícula, juntament amb altres mesures que envesteixen directament els interessos dels integrants de la comunitat universitària,en el sí del Consell d’Estudiants, qualsevol qüestió sobre si el nom de la Universitat Rovira i Virgili s’ha de modificar o no, suposa un debat que ha de quedar al marge de qualsevol valoració positiva.

La Universitat s’ha de concebre com un eix vertebrador del coneixement, que pot beneficiar en més o menys mesura el territori en què es situa, i no com un instrument per fer maniobres polítiques, donat que tothom que es veu afectat, directa o indirectament, per la Universitat i per allò que ella mateixa reverteix en la societat, ha de sentir-se orgullós, per igual, de poder gaudir d’un espai comú que fomenti la recerca, la docència, el desenvolupament i, sobretot, valors ètics i morals.

Tarragona, @Reus, Baix Penedès, @Vila-Seca i Terres de l’Ebre són els territoris on la Universitat ha impartit el seu paper de motor de creixement i desenvolupament durant els seus vint anys de vida, i tots aquests territoris han volgut obviar o, si més no, han considerat secundari, qualsevol qüestionament al nom de la Universitat de les comarques tarragonines.

A més, essent la tercera Universitat de l’Estat en productivitat científica per nombre de professors, havent titulat a més de 30.000 estudiants i realitzat més de 13.000 publicacions científiques, no necessita adoptar el nom de la capital de la província de Tarragona per tenir més projecció i prestigi, ja sigui nacional com internacional.

En definitiva, mentre que la pròpia Universitat Rovira i Virgili i els membres que integren la comunitat universitària lluiten i resten preocupats en relació amb la situació econòmica límit en què es troba, sorgeixen de forma impertinent i innecessària debats identitaris que l’únic que poden arribar a comportar és crispació i mala convivència entre els habitants de les ciutats que acullen seus de la Universitat".

Les @Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC), tampoc no entenen la decisió presa pel ple de l'Ajuntament. En un comunicat, els joves republicans consideren que només es vol desviar l'atenció dels assumptes que realment preocupen a la comunitat educativa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar