loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'accés al Fòrum de la Colònia és gratuït des de fa dos dies per falta de taquillers

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 25 de juny de 2014

Des de fa dos dies, l'accès al Fòrum de la Colònia, un dels espais del conjunt monumental de Tarraco declarats Patrimoni de la Humanitat per al UNESCO, és lliure i gratuït. No es tracta de cap jornada de portes obertes de l'Ajuntament per difondre el seu patrimoni romà, sinó que la raó és que no hi ha treballadors suficients per donar servei a tots els espais visitables propietat del Museu d'Història de Tarragona (MHT).

Una imatge d'avui, 25 de juny, del Fòrum de la Colònia. / circdetarragona.com

La porta del Fòrum és oberta i a la guixeta hi ha una persona qui, molt amablement, informa que la visita és gratuïta, tot i que tampoc no deixa clar els motius. Aquesta és l'única persona responsable de les restes de l'antic cor neuràlgic de Tàrraco, situades entre els carrers Cervantes i Lleida. Fa de vigilant i d'informador a la vegada.

La plantilla de treballadors del Museu d'Història és molt justa. Però ara ho és tant, que quan es produeix alguna baixa, tot el sistema se'n acaba ressentint, com està passant ara, des de fa unes setmanes.

Des que es va decidir obrir l'Amfiteatre i el Circ-Pretori també els dilluns, es van haver de prendre altres mesures per mirar d'equilibrar les hores de més amb els pocs efectius de què disposa.

Ara mateix, com que hi ha diversos treballadors està de baixa, els efectes han anat a parar al Fòrum, les restes més allunyades de la Part Alta, que s'han quedat sense taquiller i, òbviament, sense ingressos per a les arques municipals.

Per això, durant aquests dies, els taquillers dubten si vendre o no l'entrada conjunta, que inclou, per 11,5 euros (5,50 reduïda), Amfiteatre, Circ-Pretori, Fòrum, Muralles i les cases Canals i Castellarnau. Entre setmana la Casa Castellarnau també està tancada i, de moment, per veure el Fòrum no cal pagar. Tot i això, el tiquet conjunt surt més econòmic, malgrat que potser caldria ponderar els preus. L'entrada a cada espai per separat té un cost de 3,30 euros (1,70 reduïda).

La situació de precarietat podria agreujar-se en les properes setmanes, ja que és previst que es jubili una altra persona que també treballa a les taquilles del Museu d'Història.

Una mesura d'emergència

La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, ha reconegut que han hagut de prendre una "decisió d'emergència" a causa de l'allau de baixes que tenen actualment. "Quatre o cinc", ha explicat Crespo al Circ, tot afegint que "això és extraordinari", però que, per al turista, segur que li suposarà una alegria, segons la regidora.

Des de l'Ajuntament, Crespo ha reiterat que el Fòrum de la Colònia seguirà obert, i la reobertura de la taquilla dependrà de la recuperació de les persones que estan actualment de baixa.

Pel que fa a la substitució de personal, la regidora ha insistit que "anem justos de plantilla a tot l'Ajuntament".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar