loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Sant Pere de nou pisos

Laia Díaz Cultura i patrimoni divendres, 27 de juny de 2014

El cap de setmana de la festivitat de Sant Pere arriba en un moment en què les colles de la ciutat estan més en forma que mai.

Els Xiquets del Serrallo són els amfitrions de la Diada de Sant Pere (Foto: Laia Díaz)

A banda, el barri mariner del Serrallo també rebrà aquest dissabte als Castellers de Vilafranca, una colla que en el que portem de temporada ja ha completat sis castells de nou pisos i que sembla que aquest dissabte vol fer el setè.

I és que, tal i com va dir el seu cap de colla, Pere Almirall, la voluntat dels verds és fer “com a mínim” un castell de nou, el que encara està per definir és si serà el 3 o el 4. “Dependrà molt de l’assaig i de la gent que aconseguim portar a Tarragona. Tampoc he descartat que els puguem fer tots dos”, explica Almirall que, tot i això, remarca que el més probable és que al castell de nou l’acompanyin dos castells de la gamma alta de vuit, com el 5de8, el 4de8 amb el pilar o, fins i tot, el 2de8 folrat amb l’objectiu d’anar rodant-lo i “posar-li les manilles el més aviat millor”.

Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona arriben a la cita després d’haver descarregat el 3de9 folrat més matiner de la seva història, però sembla que aquest cap de setmana no el repetiran.

Els del carrer Sant Anna tenen alguna baixa a nivell de tronc i, segons assegura el seu cap de colla, Peiró, la idea és apostar per tres castells de vuit pisos. El dubte és quins seran exactament, ja que el 5de8 i el 7de8 podrien arribar en breus, però Peiró no vol aventurar-se i remarca que prendrà la decisió del programa en funció de l’assaig i de la gent que siguin a plaça.

Finalment, la colla amfitriona vol continuar amb la dinàmica de millorar el seu paper respecte a la mateixa diada de l’any passat i si res no es torça els Xiquets del Serrallo tenen la intenció d’estrenar el 7de7 en el seu territori. D’altra banda, segons anunciava ja fa uns dies el líder dels blaus, Isaac Herrera, la resta de l’actuació es completarà amb dos castells de la gamma alta de set, com són el 5de7 i el 4de7 amb el pilar.

La diada de Sant Pere del Serrallo començarà a les sis de la tarda i se celebrarà a la plaça de Sant Magí.

Pilar de sis a Sant Pere i Sant Pau
Els qui també actuaran dissabte a la tarda, a partir de dos quarts de set, seran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que ho faran al seu barri acompanyats pels Nois de la Torre i els Castellers d'Altafulla. En aquest cas, el principal objectiu dels de la camisa verda és descarregar el pilar de sis, cosa que ja han aconseguit en diverses ocasions al local d’assaig, però que se’ls hi ha resistit a plaça amb el públic al davant. A veure si a la tercera va la vençuda.

Pel que fa a l’altra colla de la ciutat, la Jove de Tarragona actuarà diumenge al punt del migdia a la Diada de Sant Pere a Sant Cugat del Vallès, acompanyada pels amfitrions i pels Castellers de Sants. Sembla que l’aposta dels liles serà la de continuar rodant els castells de la gamma alta de vuit i el 3de9 amb folre ja que, segons explica el seu cap de colla, Carles Ribas, “l’estrena del 4de9 folrat no tenim previst que arribi fins a principis de juliol”, així doncs sembla que caldrà esperar fins a la Festa Major de Terrassa o fins a Torredembarra per veure el quatre lila.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar