loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Deu ponències sobre TGN i la Guerra del Francès donen forma al segon volum del llibre Enraonades

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 27 de juny de 2014

Una desena de 10 ponències sobre Tarragona i la Guerra del Francès configuren el segon volum del llibre 'Enraonades'. Les conferències, organitzades per l'Associació Setge de Tarragona 1811, aborden àmbits molt diversos: les fortificacions de la ciutat, l'armament utilitzat, el paper de l'Església en el conflicte, la contribució del general Contreras, la comparació entre Tarragona i Cadis, i la sortida dels francesos i l'arribada dels exiliats i dels nous tarragonins, entre d'altres.

Una imatge de part dels autors del llibre. / fundació mútua catalana

També s'hi inclou l'homilia de l'Arquebisbe Jaume Pujol en record a les víctimes del Setge.

Els autors de l'obra, editada per la Fundació Mútua Catalana, són historiadors, arqueòlegs i professionals del Dret. A l'acte de presentació van participar Salvador J. Rovira, Josep Maria Sabaté Bosch, Antoni Jordà, Francesc Pintado, Maria Dolores Gimeno i Francesc Murillo. Els altres autors són Joan Menchon, Juan Gómez i Josep Maria Rota.

En l'acte de presentació a l'Ajuntament, el president de l'Associació Setge de Tarragona 1811, Joan Ribas, va destacar que l'objectiu del llibre 'Enraonades' és difondre un període de la història de la ciutat encara poc conegut, tot i que se n'ha millorat molt des de la commemoració del bicentenari fa tres anys.

El regidor de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater, va agrair molt especialment el paper de la Fundació Mútua Catalana a l'hora de donar suport a iniciatives culturals com la publicació del llibre. I el president de la Fundació, Joan Josep Marca, va assegurar que seguiran ajudant a la difusió de temes històrics de Tarragona i a altres iniciatives culturals.

El llibre es pot aconseguir gratuïtament a la seu de la Fundació Mútua Privada Catalana.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar