loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets del Serrallo fan història per Sant Pere

Laia Díaz Cultura i patrimoni dissabte, 28 de juny de 2014

Els Xiquets del Serrallo s’havien marcat el repte de descarregar el 7de7 més matiner de la seva història per la festa major del seu barri i ho han complert. Ha estat a la segona ronda d’una diada que s’ha celebrat a la petita plaça de Sant Magí i on han estat acompanyats pels Xiquets de Tarragona i pels Castellers de Vilafranca.

7de7 dels Xiquets del Serrallo (Foto: Gemma Lladó)

2de8f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Paula Arbeloa)

7de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Begoña Garcia)

Per obrir la diada, els de la camisa blava han optat per repetir el 5de7, un castell que s’han plantejat convertir en un fix en la majoria de les seves actuacions. Per tancar l’actuació han tirat el 4de7 amb el pilar. El cap de colla dels del barri mariner, Isaac Herrera, atribueix el bon moment de la colla a l’increment de gent que han tingut, a la bona feina de l’escola de castells i a tots els canvis que han fet en els pisos més baixos. El següent pas pels del Serrallo és consolidar els castells de la gamma alta de set i no oblidar el 4de8 que enguany volen descarregar.

Per la seva banda, els matalassers han portat a plaça la tripleta de vuit pisos, obrint amb el 4de8, seguit per un 2de8 amb folre molt més estable que el del dia de Sant Joan, i acabant amb un 3de8. Segons explicava el cap de colla dels del carrer Santa Anna, Roger Peiró, “l’exigència encara no pot ser contínua i hem de ser conscients que el nivell de l’altre dia no és el que estem acostumats i així consolidem estructures i no forcem tenint en compte que tenim alguna baixa”. La setmana vinent, al Pla de la Seu, podria arribar el 5de8 i la repetició del 3de9 folrat.

Ara bé, una de les sorpreses de la jornada l’han donat els Castellers de Vilafranca quan només han pogut carregar el 4de9 amb folre. Quan ja començaven a sortir els sisens, el castell s’ha enfonsat, una relliscada que no patien amb aquest castell des de l’any 2010. El seu cap de colla, Pere Almirall, explicava que a ningú li agrada caure, però “una caiguda així, en què la canalla ja havia sortit, pot ser un toc d’atenció perquè ha arribat un punt que fem tants castells de nou que la gent no els hi dóna importància, però costen molt de fer”. Tot i això, els verds han descarregat el 3de9 folrat i el 4de8 amb el pilar, completant una tripleta vilafranquina que fins ara no s’havia vist mai en aquesta plaça, que tot just es va convertir en plaça de nou l’estiu passat quan els vilafranquins hi van descarregar per primera vegada un 3de9f.

Sense pilar de sis a Sant Pere i Sant Pau
Finalment, tot i que s’havia anunciat, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han optat per no tirar el pilar de sis a l’actuació al seu barri organitzada en motiu de la festivitat de Sant Pere. Tot i això, els de la camisa verda han completat el 5de7, el primer 7de7 de la seva història, un castell que fins ara tampoc havien intentat mai, i el 4de7 amb el pilar. A plaça els han acompanyat els Nois de la Torre que han fet la clàssica de set, amb el 3de7, el 2de6 i el 4de7, més un intent desmuntat de 3de7 amb el pilar, i els Castellers d’Altafulla que han completat el 4de6, el 3de6 aixecat per sota i el 2de6.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar