loader
menu

CIUTAT

El jutge del cas Jaume I cita a declarar l'home de més confiança de l'ex gerent

Sergi Casado Ciutat dilluns, 30 de juny de 2014

Els dos grans impulsors del pàrquing Jaume I van ser l'ex alcalde Joan Miquel Nadal i l'ex gerent, ja mort, Jesús Trasobares. Sobre aquest últim, però, recauen gran part de les responsabilitats del desgavell en l'obra, segons es desprèn de la comissió d'investigació del 2009.

Foto: circdetarragona.com

El jutge que investiga el cas va descobrir, ara fa uns dies, arran de la declaració d'un ex alt càrrec de l'empresa Aparcaments Municipals, que Trasobares hi tenia un home de la seva màxima confiança. Així el va descriure l'ex treballador de l'AMT, al que va anomenar Cipriano. Per davant d'ell, només hi estaria el mateix Trasobares, i a continuació, Joan Miquel Nadal.

El magistrat del número 3 de Tarragona va ordenar que localitzessin la persona anomenada "Cipriano" i, un cop rebudes les dades que havia sol·licitat a l'AMT, ja l'ha citat a declarar el proper 24 de juliol. L'ex ajudant de l'ex gerent del pàrquing va entrar a l'empresa Aparcaments l'any 96 procedent de l'empresa municipal de Transports (EMT) i el gener de 2008, ja sense Trasobares al Jaume I, va tornar a l'EMT.

A Tarragona és vox populi i el Circ ha confirmat amb diferents regidors de l'Ajuntament, tant de l'actual com d'anys anteriors, que Trasobares feia i desfeia dins del pàrquing quan i com volia. La majoria dels dits acusadors assenyalen, des de fa temps, l'ex gerent com a principal responsable del desori i del desgavell en la construcció del Jaume I. De fet, això és el que va concloure la comissió d'investigació de 2009, la qual també assenyala l'ex president del Consell d'AMT, Xavier Magriñà, com a responsable junt amb Trasobares.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona també ha demanat a l'AMT que li proporcioni dades del que va ser director facultatiu de l'obra, José Luis Fernando Torcal de la Puente.

El pàrquing Jaume I es va pressupostar en 3,9 milions d'euros, l'any 2002, tot i que podria acabar costant-ne prop de 40, però sense que sigui intel·ligent i amb la meitat de les places previstes.

D'altra banda, l'associació Veu Ciutadana, la part denunciant, és a l'espera que el jutge Antonio Gambón mogui fitxa per demanar-li que comenci a citar polítics tarragonins.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar