loader
menu

CIUTAT

Nova acció protesta per demanar més carrils bici a TGN

El Circ Ciutat dimarts, 01 de juliol de 2014

El grup de mobilitat Tarragona, la plataforma ciutadana que lluita per una millor mobilitat a Tarragona, ha convocat una nova acció protesta. Demà, 2 de juliol, realitzarà una performance sota el nom: “llancem” la bici a l'Ajuntament; com a senyal de crítica per la passivitat de l'ajuntament de Tarragona envers a la situació de la bicicleta. En l'acte també es convocarà una pedalada popular pel proper 6 de juliol.

Foto: grup de mobilitat de Tarragona

El col·lectiu vol més de 10 km de carrils bici

A continuació, el comunicat emès pel grup de mobilitat Tarragona:

"L'ajuntament que ha engegat una bonica campanya per promoure l'ús de la bicicleta i el transport públic no sembla creure's realment el que diu. Continuen defensant un PMUS (Pla de mobilitat urbana sostenible) que vol crear només 10km de carril bici i que es reconeixen com a insuficients al mateix pla ja que Tarragona és una ciutat totalment endarrerida en aquest aspecte.

A més des del grup denunciem la manera unilateral i el retràs amb el qual s'estan duent a terme les accions relacionades amb la bicicleta:

Al 2013 es tindria que haver fet, paradoxalment, un altre estudi per determinar on s'implantava el carril bici, a dia d'avui desconeixem si això s'està fent i l'única noticia al respecte desvelava la intenció de construir els 10km de carril bici allunyats del centre, cap a la Mora. No cobrint així les necessitats de fer una veritable xarxa al centre de la ciutat, construint un altre carril bici de passeig, desitjable però amb menys utilitat.

Cal sumar també que a finals del 2013 es va anunciar la creació d'una comissió de la bicicleta, coincidint amb les nostres primeres reclamacions, on suposadament se'ns convidava a participar. Finalment aquesta comissió sembla haver quedat en no res, l'ajuntament no ha traslladat en cap moment les seves intencions sobre la bicicleta, ni un representant amb el qual comunicar-se

Tampoc s'ha tornat a reunir el consell de mobilitat, fa set mesos de l'última vegada ja, el que evidencia que és un òrgan sense utilitat, on no existeix una participació real de les entitats i només s'utilitza per legitimar les decisions preses per part de l'ajuntament de manera unilateral.

Per acabar cal sumar a tot això la preocupant insistència en no admetre que a Tarragona tenim un PMUS que s'equivoca en l'anàlisi dels desnivells i que estigmatitza a Tarragona en l'ús de la bicicleta. Ja fa més de quatre mesos que vam sol·licitar mitjançant una instància i una reunió les dades exactes i referenciades, avui encara no hem tingut resposta.

Per tot això el dimecres 2 de juliol ens concentrem davant de l'ajuntament. I cridem a la participació popular el 6 de juliol en la II Tarracomalet, pedalada i patinada, on continuem exigint:

1. La construcció d'una xarxa ciclista de 45 km.
2. La rectificació de les referències continues als grans desnivells de la ciutat que són incorrectes i estigmatitzen l'ús de la bicicleta.
3. La intermodalitat de la bicicleta amb busos interurbans i urbans.
4. Obligatorietat de l'estudi i construcció de carril bici en els nous equipaments urbans, carrers i urbanitzacions.
5. Revisió i actualització de la ordenança, sobretot per evitar penalitzar els patins.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar