loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN atèn les queixes veïnals i retalla a la meitat l'horari dels vermuts electrònics

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 02 de juliol de 2014

Des de sempre, l'oferta d'oci a qualsevol ciutat, ja sigui diürn o nocturn, porta inherent el conflicte amb els veïns. Els uns es queixen de que els altres fan soroll, i els altres es queixen que si no treballen, doncs no es poden guanyar la vida.

Foto: Vermouth Electrònic

A Tarragona, casualment, el darrer episodi ha tingut a veure amb l'horari del vermut. Aquell concepte que més representa l'essència tarragonina. En aquest cas, per ser més exacte, es tracta d'un vermut electrònic. Fins ara, el permís que concedia l'Ajuntament de Tarragona permetia que l'esdeveniment pogués durar fins a quatre hores. De les 12 del migdia fins a les 16 h.

Des d'aquesta setmana, les normes han canviat i el consistori tarragoní ha decidir reduir l'horari a dues hores (de 12 a 14h), la meitat que fins ara.

Aquesta retallada horària i a darrera hora va fer que Vermouth Electrònic i el bar Melic, els organitzadors del vermut del passat diumenge 30 de juny a la plaça de la Font, decidissin suspendre'l a només 48 hores de la festa i amb tot ja preparat.

Vermouth Electronic, en la seva pàgina a Facebook, asseguren que tot es deu a "causes alienes a l'organització", i que "van intentar esgotar totes les vies administratives possibles" per tal de poder celebrar el vermut "amb garanties i dins de la normativa que marquen les ordenances municipals".

També indiquen que tornaran a parlar amb l'Ajuntament per mirar de fixar una nova data i trobar "una solució justa".

En nom de l'Ajuntament, la portaveu Begoña Floría ha defensat la proposta: "S'ha buscat un punt d'equilibri. Els interessos privats han de ser compatibles amb els públics". De cara a Sant Magí i a Santa Tecla, festes en les quals els vermuts en format electrònic han crescut com a bolets, també regirà, a priori, el nou horari.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar