loader
menu

Ballesteros: "No he cobrat mai un sol euro en dietes"

Sergi Casado divendres, 04 de juliol de 2014

"No he cobrat mai un sol euro en dietes de la Federació de Municipis de Catalunya. Ni en desplaçaments, ni en sous, ni en indemnitzacions. Ni tan sols tenen el meu número de compte".

L'alcalde Ballesteros, amb el certificat emès per la FMC. / ajuntament de Tarragona

Així ho ha explicat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, adjuntant un certificat dels Serveis Econòmics i de Gestió de l'ens municipalista, per defensar-se de les informacions que el relacionen en haver rebut sobresous de la FMC, que havia fet públic la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció. Es tractaria d'una quantitat propera als 200.000 euros i que afecta a alcaldes de diferents colors polítics.

L’alcalde tarragoní ha aportat un document signat pel Secretari General de la FMC el qual certifica que “no s’ha abonat cap remuneració a Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, durant els anys 2011 i 2012”.

Ballesteros, a més, ha recordat que des de que va començar a formar part de la FMC va dir que no volia cobrar per cap concepte.

L'alcalde socialista de Tarragona també ha afirmat que “si algú, en aquesta ceremònia de la confusió, vol posar-me pel mig, anuncio que emprendré accions legals per defensar-me”.

Ha insistit que en els seus desplaçaments sempre utilitza el cotxe oficial i que les informacions que el vinculaven amb cobrament de dietes li havia provocat "perplexitat".

Tot i l'enrenou en què està immersa la Federació (FCM), l'Ajuntament de Tarragona hi continuarà adherida, com també amb l'Associació Catalana de Municipis. "Això no invalida la gran feina que s'està duent a terme des de les associacions de municipis".

D'altra banda, segons ha informat Catalunya Ràdio, la Federació de Municipis ha obert una “exhaustiva anàlisi” de la gestió de l'entitat anterior al 2013, any en què Manuel Bustos va deixar la presidència de la federació en favor de Xavier Amor. La FMC explica que ha pres aquesta decisió no només per “l'exigència que demana el compromís i la responsabilitat de la FMC amb els ciutadans i el seu territori sinó també per respecte a l'esforç de les persones i especialment dels alcaldes”. També avisa que, a l'espera del resultat de l'anàlisi, es reserva el dret a emprendre les accions que consideri adients i defensa que des del 2013 s'han aplicat mesures de transparència.

A més, també ha transcendit que la Fiscalia citarà a declarar els 44 alcaldes relacionats amb cobrament de dietes. Ballesteros ja ha certificat que no els va cobrar


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar