loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Castells de nou de tres colors al Pla de la Seu

Laia Díaz Cultura i patrimoni divendres, 04 de juliol de 2014

Arriba el primer cap de setmana de juliol i amb ell arrenca la marató particular d’algunes colles castelleres durant aquest primer mes d’estiu. Una de les cites més importants del cap de setmana al territori serà la d’aquest dissabte a la tarda al Pla de la Seu de Tarragona on hi actuaran Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants.

La diada del Pla de la Seu començarà a les sis de la tarda.

Per primera vegada en la història d’aquesta diada castellera s’hi podrien veure castells de nou per part de les tres colles participants. Fins ara, únicament els verds hi havien portat castells de nou pisos, però en aquesta ocasió matalassers i borinots hi arriben també amb intenció de fer-ho.

Els amfitrions volen repetir el 3de9 folrat que ja van descarregar el dia de Sant Joan i continuar així fent història completant castells de nou abans de Sant Magí, quan era tradicional que estrenessin el primer. Sembla ser que el 2de8 folrat serà l’altra aposta dels matalassers, mentre que el tercer castells s’acabarà de determinar en funció de l’assaig d’aquest divendres, però no es descarta que hi puguin arribar noves estrenes com el 5de8 o el 7de8.

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca volen tornar a portar a plaça el 3 i el 4de9 amb folre que la setmana passada ja van fer al Serrallo i demostrar així que la caiguda del quatre va ser un accident puntual. Pel que fa al tercer castell, sembla que aquest serà algun de la gamma alta de vuit, com el 5de8 o el 4de8 amb el pilar.

Finalment, els Castellers de Sants volen repetir l’actuació que la setmana passada ja van completar a Sant Cugat del Vallés, és a dir, el 3de9 i el 2de8 amb folre i el 5de8.

L’actuació al Pla de la Seu començarà a les sis de la tarda, mitja hora abans del que era habitual.

La Colla Jove actua a Terrassa
Per la seva banda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona actuarà el diumenge a les dotze del migdia al Raval de Montserrat de Terrassa, en el marc de la Festa Major del municipi vallesà. Si tot va sobre el previst, podria ser allí on els liles estrenin el 4de9 amb folre que acompanyaran amb el 3de9 folrat i el 5de8 o el 4de8 amb el pilar. A més, en funció de com vagi el darrer assaig encara es contempla la possibilitat que també hi estrenin el pilar de set pisos.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar