loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN regateja amb l'horari dels vermuts musicals i ara els dóna 30 minuts més

Sergi Casado Cultura i patrimoni dissabte, 05 de juliol de 2014

Ni quatre hores per als que tinguin finalitat solidària, ni tampoc només dues hores per a la resta vermuts (siguin o no socials). L'Ajuntament ha decidit ara fixar en 2 hores i mitja l'horari de tots els vermuts musicals (siguin Feel Vermut o Vermouth Electrònic). Tot i que la mateixa regidora de Cultura, Begoña Floría, va afirmar al Circ, fa només un dia, que els vermuts musicals privats passarien de les 4 hores a les 2 i que només gaudirien de 4 hores els actes que tinguessin com a objectiu recaptar diners per a causes solidàries, les coses han tornat a canviar.

Foto: Vermouth Electronic

Foto: Vermouth Electronic

Floría ha admès que "el tema s'està multiplicant", en referència a l'increment de demandes per celebrar vermuts entre Sant Magí i Santa Tecla. En concret, segons el consistori n'hi ha 15 de demanats, que no vol dir que tots estiguin autoritzats. I diu que de Feel Vermut, tan sols n'hi ha un, ja que els altres dos no coincideixen amb les festes majors.

"La cosa s'està multiplicant", admet la regidora Floría, qui ahir divendres 4 de juliol, es va reunir amb Alcaldia per mirar de resoldre el conflicte que es podria generar ateses l'allau de peticions. Les nombroses queixes a les xarxes socials, arran de la notícia publicada pel Circ, tant dels representants de Vermouth Electrònic, a través de la seva pàgina a facebook, com per altres tarragonins i tarragonines, han accelerat el clima de crispació entre els usuaris d'aquests actes que, des de fa 7 anys, apleguen un nombrós públic, tant de Tarragona com de les rodalies.

Així, doncs, malgrat que des del consistori tarragoní insisteixen que "cadascun dels (vermuts) té unes característiques i un nivell d'incidència diferent", finalment s'ha optat per buscar un punt entremig. Mitja hora més per als vermuts, ja siguin els de Vermouth Electrònic o els de Feel Vermut, però a més, tenint seny a l'hora de posar volum a la música durant la darrera mitja hora.

Des de Vermouth Electrònic han preferit no pronunciar-se sobre la mitja hora de més que els dóna el consistori, i que tot apunta que trobaran insuficient. El dilluns 7 de juliol tenen previst reunir-se per tractar l'assumpte i decidir si accepten el nou oferiment o fan altres accions.

Tot apunta que la mitja hora de més la trobaran insuficient, i si, a més, es recomana que s'abaixi el volum de la música, encara trobaran l'oferiment més recargolat. En els actes organitzats per Vermouth Electronic o per qualsevol altra empresa, cap al final, com a qualsevol festa, és quan la gent està més animada.

En només tres dies, el ball d'horaris dels vermuts ha estat constant. I ara, el que sembla definitiu: 2 hores i mitja per a tothom; una proposta que els deixa encara lluny de les 4 hores de què disposaven fins ara. Potser un punt de més consens hauria estat donar tres hores.

La mesura es va acordar la tarda del divendres 4 de juliol gràcies al vistiplau d'Alcaldia, conscient que calia posar solució a un conflicte que hauria pogut anar a més. Cultura i Domini Públic faran possible aquesta nova ampliació horària.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar