loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Cinc castells de nou per primera vegada al Pla de la Seu

Laia Díaz Cultura i patrimoni diumenge, 06 de juliol de 2014

Per primera vegada el Pla de la Seu ha vist descarregar, ni més ni menys, que cinc castells de nou pisos. La diada organitzada pels Xiquets de Tarragona, i que ha comptat també amb la participació dels Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants, ha acabat amb uns registres immillorables.

El 3de9f dels Xiquets ha obert l'actuació (Foto: Paula Arbeloa)

2de8f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Paula Arbeloa)

4de8 dels Xiquets de Tarragona (Foto: Paula Arbeloa)

Els encarregats d'obrir l'actuació han estat els Xiquets de Tarragona que, d'entrada, ja han sortit amb el 3de9 folrat. L'estructura ha patit molt i en cap cas no ha tingut les bones mides que se li van veure el dia de Sant Joan, però una molt bona defensa del folre ha permès salvar l'estructura. Aquest mateix castell és el que han escollit verds i borinots per arrencar amb la seva actuació, tot i que en aquesta ocasió ambdós castells han tingut un desenvolupament molt més plàcid.

Ha estat a la segona ronda on ja s'ha evidenciat que els Xiquets no estaven fins. Els matalassers han començat a provar la que havia de ser la seva estrena de la tarda, el 5de8, però quan encara no estaven col·locats els dossos un crit "d'avall" ha retronat pel Pla de la Seu i l'estructura s'ha desmuntat. El castell havia perdut les mides des de bon principi i hagués estat molt complicat salvar-lo d'una caiguda.

El 2de8 folrat amb què han decidit substituir el cinc ha sortit rodat, aquesta és una de les apostes segures dels Xiquets des de fa temps, mentre que el 4de8 de la tercera ronda també s'ha hagut de desmuntar en una ocasió per acabar descarregant-lo després, però en aquest cas també sense les bones sensacions que havia transmés en les darreres ocasions.

El cap de colla dels del carrer Santa Anna, Roger Peiró, reconeixia que la seva colla "no ha estat a plaça i que ha tingut un d'aquells dies dolents que tens de tant en tant, tot i això no s'ha d'oblidar que en un dia dolent no hem caigut i hem fet el 3de9f i el 2de8f". Peiró assegurava que s'ho han de prendre com un toc d'atenció per esperonar-los a fer les coses millor.

Gran actuació de les colles convidades
Juntament amb el 3de9 folrat, els verds han portat al Pla de la Seu el 4de9 i el 4de8 amb el pilar, dos castells segur i que no els hi ha donat cap problema. A més, per arrodonir l'actuació, els vilafranquins han tirat un pilar de set amb folre que ja comença a fer olor a pilar de vuit amb folre i manilles. De fet, el cap de setmana vinent els verds tenen doble actuació, Altafulla i Torredembarra, i tot i que el seu cap de colla, Pere Almirall, insisteix en afirmar que les seves intencions és portar els castells de gamma extra a partir de l'actuació per les Santes de Mataró (20 de juliol), no ha descartat intentar-ne algun si alguna de les colles amb qui comparteixen plaça també ho fa. Cal recordar que dissabte els verds actuaran amb la Colla Vella de Valls i diumenge amb la Jove de Tarragona.

Finalment, els Castellers de Sants han afegit el 4de9 amb folre i el 5de8 al 3de9 folrat de la primera ronda, completant així la seva primera tripleta de l'any. De fet, aquesta temporada encara no havien intentat el quatre i, a més, mai abans havien pogut descarregar el 3de9 amb folre a la ciutat de Tarragona, ja que sempre els hi havia quedat únicament en carregat. A banda, també han completat el pilar de sis. Pau Camprovín, cap de colla dels borinots, assegurava que ara els hi toca anar repetint la tripleta per consolidar-la i començar a fer tastets de castells de gamma extra.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar