loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La pirotècnia Martí de Burriana guanya el Concurs Internacional de Focs de TGN

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 06 de juliol de 2014

Avui diumenge 6 de juliol de 2014, el Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del 24è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. La tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis acompanyada, entre d’altres, per representats del jurat i de l’organització del concurs així com de les pirotècnies participants.

El jurat del concurs, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs és l’empresa castellonenca Pirotècnia Martí SL, de Burriana (Castelló); a qui se li atorga el Premi Especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus” i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers i el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, així com el Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona", un document acreditatiu l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2014.

Així mateix, ha manifestat la impossibilitat de puntuar l’actuació d’aquest dissabte 5 de juliol per part de l’empresa Xaraiva, donades les especials condicions meteorològiques que no van permetre poder atorgar un veredicte per la manca de vent i l’acumulació de fum, tot i haver complert amb els criteris de participació. D’altra banda, el segon premi ha estat per a la pirotècnia Turís S.L., del País Valencià amb el trofeu “Venus Ciutat de Tarragona” i finalment, en tercera posició, ha quedat l’empresa eslovaca Privatex Pyro S.R.O.

Una imatge del castell de focs de la pirotècnia Martí. / foto: piroart

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que han estat lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat. Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada per tres persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que han estat les encarregades de determinar les penalitzacions previstes en les bases.

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat ha valorat especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic.

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar