loader
menu

CIUTAT

TGN garanteix l'alimentació als infants durant els mesos que no funcionen els menjadors escolars

El Circ Ciutat dimecres, 09 de juliol de 2014

L’Institut Municipal de Serveis Socials, en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés, l’ONG Educo, la Fundació Joventut i Vida, Fundació Formació i Treball, Càritas, Associació de Veïns La Floresta, Creu Roja, Centres Oberts de la Generalitat i Casal Mare de Déu de la Siurana, han posat en marxa diversos recursos socials per garantir l’accés a l’alimentació als nens i nenes de la ciutat que ho necessitin, durant els mesos d’estiu que no hi ha menjador escolar.

Des dels Serveis Socials bàsics s’ha treballat amb les famílies durant tot l’any perquè, quan arribés l’estiu, tinguessin els recursos bàsics per satisfer les necessitats alimentàries dels infants oferint-los suport i orientació laboral, mesures d’estalvi familiar, etc.

Tot i així, algunes famílies no poden fer front a les seves necessitats bàsiques i per això l’Ajuntament, en col·laboració amb les entitats socials de la ciutat, han posat en marxa un seguit de mesures de caràcter inclusiu orientades a garantir la cobertura de les necessitats dels infants en risc de dificultats alimentàries durant els mesos d’estiu.

S’ha realitzat una tasca de detecció de necessitats i de recursos disponibles des dels equips bàsics d’atenció social. En total són 276, els nens i nenes que s’acullen aquest programa d’ajuts alimentaris.

Els mesos de juliol, agost i primera quinzena de setembre alguns dels infants assisteixen als casals d’estiu i compten amb ajuts al menjador, els que no hi assisteixen disposen d’ajuts per als menjadors socials corresponents a la seva zona, d’altres famílies amb infants amb risc de dificultats alimentàries comptaran amb una targeta de Creu Roja que els permetrà accedir a l’establiment acordat i disposar de productes per una alimentació bàsica.

El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha expressat el seu agraïment “a totes les entitats socials que col·laboren amb l’Ajuntament i que fan possible donar una resposta a aquesta situació”.

L'Institut Municipal de Serveis Socials realitza una tasca integral d’inclusió i suport a les famílies amb dificultats i risc d’exclusió, s’elabora un pla de treball personalitzat per a cada persona o família atesa amb l’objectiu principal de recolzar i canviar la difícil situació en la qual es troba.

En els darrers tres anys, el pressupost destinat a l’àrea de Serveis a la Persona ha augmentat un 23,5% i des del 2007 l’increment ha estat del 61%. Les polítiques socials són, juntament amb les polítiques d'ocupació i la promoció econòmica de la ciutat, les prioritats de l'equip de govern per al 2014.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar