loader
menu

CIUTAT

Cinc castells ratllats per als turistes

Laia Díaz Ciutat dijous, 10 de juliol de 2014

Centenars de turistes han omplert les escales de la Catedral per ser testimonis de la segona diada castellera organitzada expressament pel certamen “Tarragona Ciutat de Castells”. En aquesta ocasió, els únics protagonistes han estat els Xiquets de Tarragona, que han actuat en solitari a la plaça de les Cols.

7d7 dels Xiquets a la plaça de les Cols. /Paula Arbeloa

Els del carrer Santa Anna han aprofitar l’ocasió per fer, ni més ni menys, que cinc castells. Per obrir han triat el 5de7, una estructura que s’ha vist molt més ferma i segura que el 5de8 que dissabte van provar al Pla de la Seu i que van haver de desmuntar.

L’ha seguit el 4de8, que ha recuperat a molts dels castellers de tronc titulars que aquests darrers dies havien donat pas a noves cares per aconseguir un castell molt més lleuger.

A banda, els matalassers també han fet el 3de8, el 7de7 i el 4de7 amb l’agulla, una estructura, aquesta darrera, que ha estat la més aplaudida de la jornada i és que els turistes queden fascinats amb els castells, però encara més amb les estructures que acaben descobrint un pilar al mig.

A tot això, cal afegir també, que els Xiquets han fet a mitja actuació una prova de 2de7 amb folre en què no han sonat gralles. Aquesta prova és una demostració evident que els del carrer Santa Anna estan preparant-se per fer el més aviat possible el pas cap a les manilles.

De fet, més que un folre l’estructura de la pinya i el folre tenien una gran aparença a un folre i a unes manilles. Tenint en compte el domini que tenen els dels carrer Santa Anna del 2de8 folrat, segurament aquest és el pas més sensat que poden seguir a l’hora d’encarar els castells de gamma extra, ja que l’estructura de cinc sembla que se’ls hi resisteix més del compte.

La propera actuació organitzada expressament pel “Tarragona Ciutat de Castells” serà el dimecres 23 de juliol quan, a les vuit del vespre, actuaran Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau al Pla de la Seu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar