loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La descoberta d'un clavegueram antic al costat de la Garsa obliga a fer millores dins del recinte

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 11 de juliol de 2014

L’Ajuntament de Tarragona va iniciar el dia 1 de juliol dues obres de millora en l’àmbit del Pla Especial de la Part Alta.

Imatge del clavegueram, just al costat del recinte de Ca La Garsa. /Mauri

La tinent d’alcalde de Patrimoni i responsable del Pla Integral de la Part Alta (PIPA), Carme Crespo, ha explicat que, d’una banda, s’està fent la remodelació de la plaça dels Àngels que consisteix en la renovació del paviment, que estava molt deteriorat, i que canviarà positivament la fisonomia de la plaça.

I, de l’altra, els treballs per millorar el recinte de Ca La Garsa. En aquest recinte, es consolidaran els arcs de la façana i es regularitzarà la part superior mitjançant una filada d’obra ceràmica a cada costat.

Les peces de ceràmica es col·locaran més refuses que el pla de paret, per diferenciar les parts noves de les originals. Al terra s’hi posarà gravilla.

Per millorar l’aspecte general del recinte de Ca La Garsa, la tanca perimetral que hi ha actualment s'endarrerirà fins a arribar a tocar la façana, cosa que en canviarà la visió i farà que quedi més integrada a la plaça.

Paral·lelament, Ematsa està fent proves per determinar l’estat de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable, per si s’ha de substituir algun tram. En aquest cas el tram nou ocuparà el mateix lloc que el tram antic i els costos aniran a càrrec del seu pla d’inversions.

La durada de les obres és de dos mesos i el cost econòmic és de 35.135 euros que van a càrrec del Pla Integral de la Part Alta (PIPA).
Pel que fa a Ematsa, el cost aproximat és de 36.000 euros.

Resum de les obres:
- Condicionament i consolidació dels arcs de la façana de Ca La Garsa
- Desmuntatge de la tanca de separació de Ca La Garsa que es tornarà a col·locar fins arribar a la façana.
- Demolició del paviment i excavació de terres fins a la cota de -40 cm
- Neteja de pedra natural recuperada de restes amb morter
- Col·locació d’encinta’t de pedra natural recuperada amb morter
- Construcció del ferm acolorit
- Col·locació de papereres

La tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, ha manifestat que “amb aquestes actuacions urbanístiques i patrimonials del PIPA, es renovaran i milloraran dos espais de la Part Alta que una vegada acabades les obres formaran un sol conjunt.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar