loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La identitat digital i l'ètica a la xarxa centren el Ciberàgora 2014

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 11 de juliol de 2014

El Palau de Fires i Congressos de Tarragona ha estat l'escenari de la Ciberàgora 2014, un punt de trobada entre ciutadania i ponents experts en noves tecnologies en relació amb diferents àmbits. Aquesta edició de 2014, que ha comptat amb al voltant de 150 inscrits, s'ha centrat en les qüestions de la identitat digital i els aspectes ètics i legals d'internet.

Foto: Ajuntament de TGN

L'acte ha estat inaugurat per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui ha destacat la importància de "posar el ciutadà en el centre de les polítiques smart". La inauguració també ha comptat amb les intervencions de Javier Villamayor, tinent d'alcalde de Serveis a la Persona, Jocs Mediterranis 2017 i Ciutat Intel·ligent, Santiago Castellà, director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV i la Fundació TSMC i Mercè Gisbert, directora del grup de recerca ARGET del Departament de Pedagogia de la URV i coordinadora del FIET.

La ponència inaugural ha anat a càrrec de la Catedràtica emèrita de Filosofia moral i política de la UAB Victòria Camps, que ha parlat dels límits ètics i legals a la xarxa, així com de la necessitat de solventar la fractura digital.

En una altra ponència, l'expert en xarxes socials David de Ugarte ha dissertat sobre la utilitat d'internet com a eina creadora de col·lectius, així com de la creació de les identitats digitals i de la importància de fer servir internet per a crear xarxa ciutadana per arribar a la cohesió social.

Durant la jornada s'ha tractat també la protecció de la infància i els delictes amb víctimes o autors menors d'edat. Ferran Resina, Sotsinspector Mossos d'Esquadra i Cap de la Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà, ha presentat les sessions informatives que des dels Mossos d'Esquadra es fan a escoles i instituts per tal de promoure la seguretat i les conductes cíviques a Internet.

Ramon Arnó, Advocat especialista en aspectes jurídics de la societat de la informació, ha fet una explicació dels delictes que es poden cometre a internet i n'ha posat alguns exemples de la jurisprudència recent.

Per concloure l'acte, Gemma Filella, professora titular de la Universitat de Lleida, ha presentat el videojoc Happy, enfocat a ensenyar als infants i adolescents a resoldre els conflictes de manera assertiva i reduir d'aquesta manera els casos d'assetjament escolar.

Les ponències de la jornada es publicaran properament a la pàgina web de la Ciberàgora, ciberagora.tarragona.cat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar