loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Ruta castellera pel Baix Gaià

Laia Díaz Cultura i patrimoni divendres, 11 de juliol de 2014

Arriba el que segurament és el cap de setmana més intens del mes de juliol, castellerament parlant, a les comarques tarragonines. Dissabte la cita és a Altafulla i diumenge a Torredembarra, totes dues a les sis de la tarda.

La primera cita serà dissabte a les sis de la tarda a la Plaça del Pou (Foto: Catalunya Stock)

A la plaça del Pou d’Altafulla hi coincidiran la colla amfitriona, els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella de Valls. Si tot va bé, els locals haurien de repetir el 3de7 i el 3de6 aixecat per sota, mentre que la idea és poder provar també el primer 4de7 de la temporada.

Pel que fa a les colles convidades, els Xiquets de Tarragona hi arriben després d’haver descarregat dos 3de9 amb folre i sembla que Altafulla serà la plaça escollida per estrenar el 5de8, que enguany, de moment, se’ls ha resistit. A banda, en funció de com vagin les coses a assaig també podria ser l’oportunitat per estrenar el 7de8 que fa dies que preparen. Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca vénen cap a terres tarragonines amb la idea de consolidar els castells bàsics de nou, però ja fa setmanes que anuncien que el seu programa s’acabarà de definir en funció del que facin la resta de colles a plaça. Tot i això, la seva principal rival el dissabte a la tarda, la Vella de Valls, arriba a la cita amb algunes baixes molt importants que podrien condicionar bona part de la temporada dels rosats i frenar la ràpida evolució que havia fet la colla fins ara.

Cal tenir en compte que si les tres colles hi acaben fent castells de nou, seria la primera vegada que la plaça del Pou viu una diada amb aquests registres.

Castells de nou a Torredembarra
On no hi ha dubtes que s’hi podran veure castells de nou pisos és a la plaça de la Vila de Torredembarra on compartiran espai Nois de la Torre, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Castellers de Vilafranca.

Encara que els liles arriben a la cita amb la idea de fer-hi castells de nou bàsics, en cap cas s’ha descartat la possibilitat d’estrenar a Torredembarra el 9de8, una estructura que l’any passat no va arribar fins per Sant Magí. I és que el ritme que porten els liles aquesta temporada els permet arribar a la cita amb plenes condicions per plantar-los cara als verds, que decidiran el seu programa en funció de com hagi anat la tarda anterior i també basant-se en el que faci la Jove. Això sí, cal tenir en compte que fa temps que el cap de colla dels verds, Pere Almirall, insisteix que la seva idea és estrenar els gamma extra a les Santes de Mataró, el cap de setmana vinent.

Finalment, els Nois de la Torre s’estan movent entre el 3 i el 4de7 amb el pilar i també fa temps que preparen el 5de7 i el 7de7, tot i que sembla que aquest darrer té més números d’anar a plaça que el cinc.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar