loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Pas de gegant dels matalassers a Altafulla

Laia Díaz Cultura i patrimoni diumenge, 13 de juliol de 2014

Nou pas de gegant dels Xiquets de Tarragona a la plaça del Pou d'Altafulla. I és que els matalassers han aconseguit descarregar dos castells de nou, el 3 i el 4, per primera vegada fora de casa abans de les festes de Santa Rosalia a Torredembarra, que es diu aviat. Fins ara, aquesta fita només l'havien assolit a Torredembarra un cop i durant les dues darreres visites a Vilafranca, ja que la resta d'ocasions en què havien portat aquests dos castells de nou sempre havien estat a casa.

3d9f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Isaac Fernández)

4d9f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Isaac Fernández)

2d8f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Isaac Fernández)

Així doncs, els del carrer Santa Anna han obert la seva actuació a la Diada de les Cultures d'Altafulla amb el 3de9 folrat, un tres força tremolós i que una feinada estoica del folre ha permés salvar d'una rebrincada que semblava imparable. D'altra banda, el quatre s'ha carregat i s'ha descarregat amb una facilitat admirable, mentre que a la tercera ronda han portat el 2de8 amb folre amb la idea de continuar rodant-lo per posar-li un pis més tan aviat com sigui possible. De fet, el cap de colla dels matalassers, Roger Peiró, que habitualment es caracteritza per la seva prudència, ha assegurat amb una eufòria impròpia que les intencions de la colla són les de seguir consolidant les estructures de nou bàsiques per arribar a Sant Magí i fer un gran salt: provar el 2de9 amb folre i manilles. "Si arribem a Sant Magí amb tots els castells que té la colla fins ara fets, no tenim cap excusa", ha remarcat Peiró.

Els Xiquets han compartit plaça amb els Castellers d'Altafulla, una colla amfitriona que també ha marxat cap a casa amb els deures més que fets després de descarregar el 3de7, el 4de7 i el 2de6. L'únic que els hi ha faltat per arrodonir l'actuació ha estat completar el pilar de cinc durant els pilars de comiat, una estructura que sembla que se'ls hi resisteix. Tot i això, Quique Fernández, cap de colla dels altafullencs, estava més que satisfet i assegurava que el proper pas és el de posar-li l'agulla al quatre.

Gamma extra vilafranquina
Encara que les intencions dels verds eren les de no estrenar els castells de gamma extra fins la setmana vinent, a l'actuació que tenen per les Santes de Mataró, els Castellers de Vilafranca han volgut fer un pas endavant i portar a plaça el pilar de vuit amb folre i manilles més matiner de la seva història. El seu cap de colla, Pere Almirall, ha justificat la decisió dient que "la colla em demanava més". "Abans anaves fent la tripleta i ningú més la feia, però ara les colles han avançat molt i nosaltres també ho hem de fer", remarcava Almirall. D'altra banda, els vilafranquins també han completat el 3 i el 4de9 amb folre, aquest darrer una mica tremolós, sembla que encara no li han acabat de trobar la mida exacta, i el 4de8 amb el pilar.

Finalment, a plaça també s'hi ha donat cita la Colla Vella de Valls que, tot i arrossegar algunes baixes de tronc molt importants, ha marxat d'Altafulla havent descarregat el 5de8, el 3de9 i el 2de8 amb folre. El cap de colla dels rosats, Manel Urbano, estava molt content amb l'actuació dels seus perquè "que els canvis que hem fet avui hagin funcionat ens permet pensar que potser podrem arribar a finals d'agost, principis de setembre, al nivell que li tocaria a la colla".

Aquest cap de setmana encara queda una actuació castellera important que serà aquest diumenge 13 de juliol a partir de les sis de la tarda a la plaça de la Vila de Torredembarra on hi actuaran els Nois de la Torre, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar