loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove estrena el 3de8 amb l'agulla a Torredembarra

Laia Díaz Cultura i patrimoni diumenge, 13 de juliol de 2014

No ha arribat el 9de8, però la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha marxat de la plaça de la Vila de Torredembarra havent descarregat una estrena d’aquelles que se’ls hi havia posat entre cella i cella: el 3de8 amb el pilar.

3de9f de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

4de9f de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

3de8a de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

Pilar de 7 amb folre de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

4de7a dels Nois de la Torre (Foto: Neus Baena)

4de9f dels Castellers de Vilafranca (Foto: Neus Baena)

Ha estat a la tercera ronda, després d’haver completat sense problemes un 3 i un 4de9 amb folre. De fet, no ha estat fins després del quatre que s’ha confirmat que, finalment, l’estrena del dia seria el tres amb el pilar i no pas el nou com es rumorejava des de feia alguns dies.

El castell ha pujat segur i tot i que en algun moment el tronc s’ha tancat una mica en cap moment s’ha fet perillar l’agulla que s’ha descarregat després d’haver salvat una bona rebrincada. Els liles no provaven aquesta estructura des de la Diada de l’Esperidió de l’any 2009, quan únicament els hi va quedar en intent. A banda, per arrodonir l'actuació també han descarregat el pilar de 7.

Es tracta d’un nou pas endavant per la colla del Cós del Bou que aquesta temporada no deixa d’avançar amb peu ferm cap a objectius més ambiciosos que podrien arribar més aviat del que és habitual. El cap de colla dels liles, Carles Ribas, assegurava que s’ha descartat el 9de8 “perquè encara no porta el treball que nosaltres ens exigim, li falta assaig”.

Aquesta propera setmana la Jove descansa per afrontar un final de mes de juliol i un mes d’agost molt exigent, amb un calendari ple de cites importantíssimes. “A la tornada no tindrem temps d’adormir-nos perquè cada diada serà més exigent, però almenys durant aquest primer tram de temporada hem complert amb l’objectiu de no caure”, explicava Ribas.

A la Diada del Quadre de Santa Rosalia també hi han actuat els Castellers de Vilafranca que han marxat de Torredembarra amb un regust de boca molt agredolç. A la primera ronda han descarregat un 3de9 folrat força bellugadís i a la segona un 4de9 amb folre que s’ha salvat de miracle després de patir fortes rebrincades.

De fet, les paraules que es deien els castellers verds entre ells tot just sortir de la pinya és que l’estructura havia estat “un drama”. Tot i això, a la tercera ronda han apostat fort i han provat el 9de8 amb una sola anxaneta. La primera prova els hi ha quedat en intent, mentre que en la ronda de repetició s’ha pogut carregar, però els verds s’han endut un bon ensurt.

Just després de fer la tercera aleta, l’anxaneta ha relliscat i s’ha endut amb ella a un dels acotxadors i al pis de dosos. La resta del castell s’ha salvat, però el despenjament de la canalla ha estat d’aquells que posen la pell de gallina. Han tancat l'actuació amb el pilar de 7.

El cap de colla dels verds, Pere Almirall, ha acabat la diada força capcot i ha assegut que marxava de plaça molt decebut. “Una caiguda així és molt dolorosa, el castell enguany té molts canvis, sobretot a nivell de canalla, i veure com ha caigut ha estat molt dur”, remarcava Almirall que tot just acabar la diada ha fet un discurs entre els seus castellers per “aixecar-los la moral perquè estem acostumats a no caure i aquestes situacions no són fàcils”.

Remarcar que els verds han arrossegat a Torredembarra moltes més camises que la tarda anterior a Altafulla, una situació que Almirall també ha criticat abans de demanar més compromís als seus castellers.

Millor actuació dels Nois de la Torre
Ara bé, qui ha marxat de plaça amb els deures més que fets han estat els Nois de la Torre, que han completat la seva millor actuació per una festa major del Quadre. Els de la camisa blau cel han descarregat el 4de7 amb l’agulla i, a la segona ronda, han completat el cinquè 7de7 de la seva història.

A la tercera ronda han volgut intentar el 5de7, però estava molt obert i l’han acabat desmuntant per afrontar un 3de7 amb l’agulla que no els hi ha donat cap problema.

El cap de colla dels Nois, Badó Cañellas, donava molt de valor a haver pogut descarregar el tres amb l’agulla que per Sant Joan només van carregar i remarcava la importància del compromís de la colla amb els assajos i les ganes de seguir tirant endavant.

El gran objectiu dels torrencs d’aquesta temporada és poder portar a plaça el 2de7, una estructura que fa temps que treballen intensament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar