loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament busca espònsors per pagar la lona que cobrirà la gran bastida de Ca L'Ardiaca

Sergi Casado Ciutat dilluns, 14 de juliol de 2014

Tard o d'hora, la gran bastida que envolta l'edifici de Ca L'Ardiaca havia de portar problemes. Tant per la singularitat de l'espai, el Pla de la Seu, i pel perjudici que significa per al turisme, com pels nombrosos actes que s'hi celebren durant les festes majors tarragonines.

Diverses persones s'enfilen a la bastida durant la diada castellera del dissabte 12 de juliol. / grup municipal de CiU

Una imatge de la gran bastida que envolta Ca L'Ardiaca. / circdetarragona.com

Inicis del muntatge de la bastida. / circdetarragona.com

La darrera diada castellera que s'hi va fer, dins del programa Tarragona Ciutat de Castells, va deixar al descobert que la gran estructura de ferro i formigó que hi ha plantada just davant de la Catedral no només és antiestètic, sinó que és molt perillós.

Des de fa temps, el grup municipal de Convergència i Unió ve demanant solucions, una de les quals passa per cobrir el gran esquelet que cobreix Ca L'Ardiaca amb una lona decorativa. Fonts de l'Ajuntament han explicat que ja s'han posat en contacte amb els propietaris de la casa, el grup Artal de Saragossa, per mirar de trobar espònsors que contribueixin al finançament dels treballs. La bastida també dóna al carrer Les Coques i a la plaça dels Cabrits, davant de Pare Iglesias-

La idea amb que es treballa inicialment és cobrir la bastida amb un gran dibuix de la façana de Ca L'Ardiaca, ja reconvertida en hotel de luxe. Això, sí, amb imatges i logos de diferents empreses que estiguin interessades en fer-hi alguna aportació econòmica. Tot i que no s'ha calculat amb exactitud el cost de la lona podria estar al voltant dels 15.000 euros.

La situació de precarietat econòmica del grup Artal, que continua buscant finançament per construir l'hotel de luxe projectat, ha fet que el consistori tarragoní hagi decidit compartir les despeses i pagar a mitges la cobertura de la bastida.

En paral·lel, l'administració municipal també ha demanat a Protecció Civil que elabori un informe en què es proposin solucions per minimitzar el perill per a les persones quan se celebrin actes al Pla de la Seu. En la diada castellera del passat 12 de juliol, alguns espectadors, tan grans com petits, es van enfilar a l'estructura, amb el perill que això suposa.

A només un mes per les festes de Sant Magí, l'Ajuntament treballa corre-cuita per posar-hi remei. Tocarà trucar a la porta de les empreses del voltant per mirar d'aconseguir uns calerons que ajudin a sufragar la factura.

Pel que fa a l'obra en sí, des de l'Ajuntament s'ha indicat que la Generalitat i ells cada cop estan més a prop de donar el vistiplau definitiu al grup Artal per poder concedir-li la llicència d'activitats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar