loader
menu

CIUTAT

L'obra del Mercat de TGN es torna a abaratir per falta de finançament

Sergi Casado Ciutat dimarts, 15 de juliol de 2014

L'obra de reforma del Mercat Central de Tarragona continua sent un dels grans maldecaps per a l'Ajuntament i per a l'empresa municipal de mercats, Espimsa. Una operació de 46 milions d'euros (exceptuant els prop de 7 per a qui exploti el pàrquing) pot fer trontollar qualsevol economia, i la d'Espimsa no n'és cap excepció.

Una imatge de la cúpula del Mercat, agafada des de la terrassa de l'hotel Urbis. / circdetarragona.com

L'interior de la planta de paradistes. / circdetarragona.com

Imatge de la planta destinada al supermercat i a altres comerços. / circdetarragona.com

Planta de paradistes. / circdetarragona.com

Planta de paradistes. / circdetarragona.com

La seva presidenta, Patrícia Anton, ha admès que l'obra està endarrerida, a causa, principalment dels problemes per trobar finançament: "Hi ha 8 milions de l'estat que no arriben i també hi ha subcontractes que no arriben". Ara mateix, l'empresa deu prop de 3 milions d'euros, corresponents a les dues últimes certificacions d'obra.

Malgrat això, "el ritme d'execució de l'obra és del 85 per cent", ha explicat Anton. el percentatge es refereix als treballs a l'interior de l'edifici modernista. Tot i que en principi, des del consistori s'apuntava gairebé a les dates actuals perquè la reforma estigués ja enllestida, el calendari es tornarà a modificar. Sense voler fixar dates concretes, de les declaracions de la regidora, es pot deduir que l'obra es podria allargar ben bé un parell de mesos i possiblement, més.

Això no preocupa l'Ajuntament, tenint en compte que es tracta de tirar endavant l'obra de més envergadura de l'etapa de Ballesteros, pressupostada en total per 46 milions d'euros. 20 milions + iva se'ls emporta el mercat, i la resta, s'obtindran de la concessió de les dues places d'aparcaments.

Inauguració a finals d'any?

Però perquè el mercat s'obri al públic abans s'hi han de traslladar els paradistes. Això, sí, fins que l'obra no estigui acabada del tot, els comerciants no hi podran començar a instal·lar-se, i aquest procés també es podria allargar almenys dos mesos. D'aquesta manera, la inauguració amb públic encara es manté per a finals d'any, tal com ha reconegut la presidenta d'Espimsa: "Mantenim aquestes dates, però dependrà també dels paradistes".

Els mateixos paradistes ja han avançat feina i ja tenen establert els contactes per fer el trasllat dels elements industrials.

Un cop s'acabi l'obra de l'interior, caldrà urbanitzar tot l'entorn de manera definitiva. Tal com va passar amb el sobrecost originat per les esquerdes, que va fer que el projecte inicial s'abaratís en 1,4 milions d'euros, les noves estretors econòmiques d'Espimsa recomanen "canviar certs materials per reduir el cost d'urbanització", segons ha indicat Anton.

El pressupost per arranjar els voltants del mercat és de 3 milions d'euros; una xifra que es reduïrà de manera considerable. En cap cas es perdrà qualitat, ha insistit la regidora.

Pel que fa a les converses amb els paradistes per pactar les condicions del trasllat, "van pel bon camí, tot i que és molt complicat", ha recordat Anton, qui ha evitat donar-ne detalls "Això ho haurem de fer les dues parts. Jo vull un mercat de consens".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar