loader
menu

CiU denuncia que l'obra del Mercat de TGN es fa "a cops i a impulsos"

Sergi Casado dimarts, 15 de juliol de 2014

Al cap d'unes hores que la presidenta de l'empresa de Mercats, Pat Anton, ha anunciat que l'obra del Mercat portava endarreriment i que presentava problemes de finançament, ha arribat el primer retret polític. Com era de preveure, procedent de Convergència i Unió. "Són un nou símptoma de l'evident descontrol financer i manca de previsió en la gestió de l'equip de govern (socialista", ha etzibat el regidor i membre del consell d'Espimsa, Xavier Quintana.

D'esquerra a dreta, tres regidors del grup municipal de CiU: Xavier Quintana, la portaveu Victòria Forns i Òscar Busquets. / circdetarragona.com

En un comunicat, Convergència i Unió recorda que al llarg d’aquesta legislatura s’ha denunciat públicament en reiterades ocasions la falta de finançament de les obres i el corresponent retard que aquestes patien. La setmana passada CiU va demanar l’estat dels comptes d’Espimsa i una visita d’obres al Mercat però de moment no ha obtingut resposta per part de la Sra. Antón.

Quintana recorda que “cada avís que hem fet, cada toc d’atenció que hem donat, ha estat sempre respost per Patricia Antón que ens ha titllat de mentiders i ha estat incapaç de reconèixer el desastre de la seva gestió i la seva inoperància. Ara, a la vista del que ella admet, queda clar que CiU sempre ha tingut raó”.

Convergència i Unió considera que la mala gestió en tot el procés que envolta les obres de reforma del Mercat Central ja va començar l’anterior legislatura amb Esquerra Republicana i ara ha continuat i ha augmentat per arribar a una situació extrema però només es culpa a Madrid per no aportar els 8 milions d’euros que el propi equip de govern, amb el Sr. Ballesteros al capdavant, ha estat incapaç de gestionar i aconseguir.

Ara mateix, advertint com fa la Sra. Anton que caldrà fer canvis de material per a rebaixar l’import de l’obra, s’evidencia que tot ho fan a cops i a impulsos, sense tenir ni un model de mercat ni un model de ciutat.

La resposta d'Anton: "Som transparents"

L'Ajuntament ha organitzat una nova visita d'obres a l'interior del mercat, després de contemplar la cúpula de l'edifici des de la terrassa de l'hotel Urbis.

CiU va demanar poder visitar tota la instal·lació la setmana passada, però de moment l'Ajuntament ha preferit tornar-lo a ensenyar als mitjans de comunicació. En referència a la demanda de CiU de visitar les obres, Patrícia Anton ha assegurat que "se'l trucarà", en referència al regidor Xavier Quintana. I respecte la documentació corresponent a tot el primer semestre d'enguany, que també va demanar el regidor nacionalista, Anton ha justificat el retard perquè havia estat fora de l'estat espanyol i fins que no ha tornat no ho havia pogut engegar "perquè no es tractava d'un full". En qualsevol cas, Anton ha afirmat que "demà mateix la tindrà".

Anton ha reiterat la transparència amb que actuen i es pregunta per què Quintana demana un informe: "Ell forma part del consell, de cada decisió n'és conscient però si volem fer populisme, el fem, però siguem respectuosos amb l'obra del mercat i sobretot en el tram final", ha conclós Anton.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar