loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament donarà més de quatre hores als actes de Vermouth Electronic si es fan lluny del centre i de la Part Alta

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 16 de juliol de 2014

Els vermuts musicals s'han convertit en un maldecap per a l'Ajuntament de Tarragona. L'èxit dels actes organitzats per Vermouth Electrònic, des de fa anys, han portat com a conseqüència que el consistori tingui damunt la taula més d'una vintena de propostes per organitzar actes d'aquesta mena durant tot l'estiu i fins a Santa Tecla. Inclosos els de Feel Vermut, la iniciativa apadrinada per l'administració municipal.

Foto: Vermouth Electronic

La darrera proposta que ha plantejat el consistori als representants de Vermouth Electronic consistiria en renunciar a organitzar vermuts al casc antic i a qualsevol lloc amb afectació als veïns, i com a contrapartida, poder celebrar un macro vermut, amb més marge horari, però en llocs assenyalats, a priori, per l'Ajuntament.

Per exemple, el parc del Francolí. Dit d'una altra manera, segons ha sabut el Circ, el vermut musical podria convertir-se en un petit festival sense cap de les restriccions horàries que ara sí imposa per no entrar en conflicte amb els veïns.

El suggeriment no desagrada als creadors del Vermouth Electronic, tot i que, a aquestes alçades d'estiu, no hi ha temps suficient per organitzar-ho amb calma. Espònsors i finançament, sí, però tampoc no volen arriscar-se. Almenys enguany.

A hores d'ara, dels set vermuts musicals previstos per Vermouth Electronic a Tarragona aquest estiu, quatre ja s'han suspès. Els únics que són segurs són el que es farà a l'Espai Kesse el proper 8 d'agost, organitzat precisament per l'Ajuntament. En aquest, s'avançarà l'hora d'inici a les 11 del matí i l'hora límit seran les 3 de la tarda.

Els altres dos ja estan programats dins de les festes de Sant Magí i Santa Tecla. El vermut de Sant Magí hauria de ser el que fa la Colla Jove el 17 d'agost i el de Santa Tecla encara no té lloc ni data assignada. El temps de durada dels dos, però, encara és una incògnita, tot i que també es podria optar per la fòrmula de l'avançament: començar a les 11 del matí i acabar a les 3 de la tarda.

Vermouth Electronic, gran damnificat

El primer a rebre per la tisorada municipal va ser el vermut que s'havia de celebrar el darrer diumenge del mes de juny a la plaça de la Font, organitzat pel bar Melic i possiblement el més representatiu, ja que es tractava de la vuitena edició i portava el segell de Vermouth Electronic. Es tracta de la marca creada a Tarragona que ha aconseguit donar un altre aire a l'hora del vermut, i que ha agafat força ressò i adeptes.

La retallada de l'horari a la meitat, passant de les quatre hores de sempre a només dues, decretada per l'Ajuntament, va obligar els organitzadors a suspendre'l. La confusió va regnar dins de l'Ajuntament durant uns dies. Primer es va dir que les quatre hores només serien per als vermuts solidaris; després que tots els vermuts, sense excepció, passarien a tenir 2,5 hores. Tot això ho va assegurar la portaveu municipal, Begoña Floría, qui, casualment, ja no participa a les reunions.

Guàrdia Urbana i Llicències són ara els representants municipals per mirar d'arribar a un consens, després que en els primers dies les decisions s'adoptessin també amb Alcaldia. Però no amb tots els organitzadors de vermuts musicals, sinó només amb Vermouth Electronic, qui va demanar explicacions per la tisorada horària que afecta de ple la seva activitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar